3:0

Široki ispratio Mladost s 'tri komada'

Sport / Nogomet | 13. 09. 2015. u 19:09 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg je u 8. kolu Premijer lige BiH, pred oko 1.000 gledatelja na Pecari, slavio protiv Mladosti Doboj-Kakanj (3:0) te tako upisao važna tri boda za priključak vrhu.

Povratkom Slavena Muse na klupu ''Plavo-bijelih'' među 11 standardnih našli su se Luka Menalo i Josip Ćorluka koji je igrao na boku umjesto Dine Ćorića, dok je za ovaj susret zbog kartona suspenziju odradio Sesar.

Domaći su odlično otvorili utakmicu te imali potpunu terensku inicijativu dok su gosti u prvoj dijelu susreta tek u nekoliko navrata ozbiljnije zaigrali u polovici Širokog.

Borbenost, agresivnost i odlučnost Širokobriježana isplatila se u 28. minuti kada je sjajni kapetan Wagner pogodio za 1:0 iskoristivši loše vraćanje gostujućeg braniča svom vrataru. Brazilcu je ovo bio 104. pogodak u Premijer ligi BiH. Sedam minuta kasnije, nakon lijepe akcije domaćih, Wagner je centrirao, a precizan glavom bio je Dino Kresinger za udvostručenje vodstva.

Nastavak susreta donio je nešto bolju igru gostujuće momčadi, no nisu uspjeli složiti niti jednu ozbiljniju priliku. Široki Brijeg je prijetio u nekoliko navrata preko Wagnera i Kožulja, no mreža je ostala netaknuta.

No, u 78. minuti, nakon sjajne akcije Širokog, za 3:0 pogodio je Ivan Buhač, koji je prethodno zamijenio Kresingera. Pehar je odličnom okomitom loptom uposlio Crnova na boku koji je zatim pronašao Buhača te mladi napadač Širokog postiže svoj prvijenac u ovoj sezoni.

Široki Brijeg u 9. kolu gostuje u Prijedoru kod Rudara dok Mladost dočekuje tuzlansku Slobodu.

8. kolo:

Drina – Vitez 0:2
Čelik – Rudar 0:0

Nedjelja:
Travnik – Radnik 1:3
Sloboda – Velež 2:0
Široki Brijeg – Mladost 3:0
Sarajevo – Borac 2:0
Zrinjski – Slavija 4:0

Ponedjeljak:
Olimpic – Željezničar

Kopirati
Drag cursor here to close