Rukomet

Široki i Zrinjski zajednički nastupili pod imenom ‘Herceg – Bosna’ te osvojili turnir u Sloveniji

Sport / Rukomet | 14. 04. 2014. u 14:41 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da sportske podijele Mostara i Širokog Brijega nema, u prilog ide i sljedeća priča. Rukometaši Širokog Brijega i Zrinjskog su zajednički nastupili na turniru Terme Čatež 2014 u Sloveniji pod imenom Herceg – Bosna te su ga nadmoćno i osvojili.

Mladi rukometaši Širokog i Zrinjskog, rođeni 2000. godine i mlađi, potpomognuti trojicom kolega iz Tomislavgrada nastupili su s dvije momačadi: Herceg – Bosna I i Herceg – Bosna II, a upravo su se ove momčadi sastale u polufinalnom susretu.

Turnir je bio podijeljen u dvije skupine, a skupinu A činili su: Herceg – Bosna I, Zaprešić i Brežice, a skupinu B: Herceg – Bosna II, Krško i Dobova.

U polufinalu Herceg – Bosna I je bila bola od Herceg – Bosne II, a Krško je nadigralo Zaprešić. U finalu Herceg – Bosna I je slavila protiv Krškog 25:21, a slavlje mladih rukometaša moglo je početi. U dvoboju za treće mjesto Zaprešić je u tijesnoj utakmici svladao Herceg – Bosnu II.

Najbolji strijelac turnira bio je Širokobriježanin Mate Marušić (Herceg – Bosna I).

Rezultat zajedničkog nastupa Zrinjskog i Širokog Brijega je dugogodišnja odlična suradnja između klubova, a treneri zajedničke momčadi u Sloveniji bili su Damir Saltarić i Mihovil Bilać.

Kopirati
Drag cursor here to close