hercegovački derbi

Široki i Zrinjski u Mostaru za Kup HB: "Trofej je uvijek trofej"

Sport / Košarka | 08. 02. 2016. u 12:05 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru će se u utorak odigrati finalna utakmica Košarkaškog kupa Herceg Bosne u kojoj se sastaju mostarski Zrinjski i Široki.

Njihov susret trebao se igrati u Rami, no zbog nekošarkaških razloga prebačen je u Mostar, u dvoranu na Bijelome brijegu. Igra se samo jedna utakmica, što znači da će pobjednik iz ovog susreta osvojiti trofej namijenjen osvajaču ovog Kupa, ali u isto vrijeme i izboriti plasman na završnicu Kupa Bosne i Hercegovine.

Košarkaški Kup ne donosi pobjednicima nikakve druge satisfakcije, u smislu plasmana u Europu ili novčane, osim čistog prestiža i mnogim klubovima postao je samo nužno zlo. No, trofej je uvijek – trofej i to će biti dodatan motiv rivalskim klubovima iz Hercegovine.

''Kup jeste dobio epitet beznačajnog natjecanja i u podsvijesti igrača to je urezano. Međutim, svaki trofej donosi dodatni motiv i to mora biti motiv svakom igraču. Respektiramo Zrinjski, smatramo da se radi o izuzetnoj ekipi, ali pripremit ćemo se maksimalno da osvojimo trofej'', kazao je na zajedničkoj konferenciji za novinare trener Širokog Damir Vujanović te dodao:

''Nadam se da će ova utakmica privući interes navijača i trebala bi, jer sastaju se dva najbolja hercegovačka košarkaška kluba. Naša želja je da osvojimo Kup Herceg Bosne i plasiramo se u završnicu Kupa Bosne i Hercegovine''.

Obje momčadi ulaze u ovu utakmicu nakon gostujućih prvenstvenih poraza. Široki je izgubio kod Bošnjaka, a Zrinjski kod BN Basketa. No, Mostarci su imali dug put, ali još veći problem su ozljede.

''Mi smo od utakmice sa Studentom u velikim problemima. Igrat ćemo bez Princa i Bezbradice, Brown, Demić i Brajković su upitni, međutim, ne želimo se i nećemo se predati, pogotovo jer igramo na svom parketu. Široki u utakmicu ulazi kao favorit, ali favorit ne pobjeđuje uvijek'', rekao je trener Zrinjskog Senad Muminović te dodao:

''Mogu se samo nadati da ćemo odigrati dobru utakmicu. Nedostatak kvalitete postoji, ali probat ćemo borbenošću i željom nadoknaditi nedostatak kvalitete. Slažem se da je Kup postao beznačajan, ali kada krene utakmica sve se to zaboravi''.

Ove dvije momčadi odigrale su dva susreta u domaćem prvenstvu i oba puta su slavili domaćini.

''Utakmice Širokog i Zrinjskog uvijek su bile pravi derbiji, pa će tako biti i ova. Prvi trofej u sezoni je u igri i dat ćemo sve od sebe da ga osvojimo'', kazao je košarkaš Širokog Andrija Ćorić, dok je ponajbolji igrač Zrinjskog u posljednje vrijeme Ljubo Šamadan dodao:

''U velikim smo problemima s igračkim kadrom, ali jedna utakmica igra se 40 minuta i dat ćemo sve od sebe da iz nje izađemo kao pobjednici. Dat ćemo svoj maksimum, a vidjet ćemo hoće li biti dovoljno''.

Susret se igra u utorak u 18 sati u dvorani na Bijelome brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close