finale

Široki i Igokea po mjesto u ABA ligi: "Prva utakmica uvijek je najvažnija"

Sport / Košarka | 26. 05. 2015. u 08:44 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva utakmica finala košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, u kojem se sastaju košarkaši Igokee i Širokog Brijega, bit će odigrana večeras u dvorani u Laktašima.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, aktualni prvak Igokea će pokušati obraniti titulu protiv vicepravaka i jedne od najtrofejnijih bh. ekipa - Širokog Brijega.

Igokea, ekipa koju s klupe predvodi strateg Željko Lukajić, odigrala je prosječnu sezonu u regionalnoj ABA ligi, a zatim se priključila završnici prvenstva BiH - Ligi 6, gdje je ponovo pokazala da je prvi favorit za obranu titule.

“Naš cilj je titula, imamo prednost domaćeg parketa koju trebamo iskoristiti. Oni nemaju ništa izgubiti i mogu igrati rasterećeno, a to je uvijek opasno. Igraju s puno strpljenja i koriste svoje prednosti u napadu. Mi ćemo nastojati da ih slomimo ritmom i da dobijemo prvi susret koji je važan s psihološke strane”, poručio je trener Igokee Željko Lukajić.

S druge strane Široki nije dobro počeo regularni dio prvenstva, Ligu 10, ali se na polusezoni pojačao s nekoliko košarkaša i počeo nizati pobjede. Ubrzo su Širokobriježani izbili na sami vrh ligaške tabele i pokazali da će i u ovoj sezoni biti jedan od favorita za podizanje trofeja.

“Odigrali smo s njima dobro dvije utakmice u Ligi 6, pogotovo u gostima gdje znamo uzroke konačnog poraza i to ćemo pokušati ispraviti. I inače igramo bolje s ekipama koji su kvalitetnije. Želimo dati maksimum od sebe da odigramo na visokoj razini s odličnim protivnikom koji je favorit za osvajanje prvenstva. Sigurno da očekujemo jednu neizvjesnu seriju, nama je cilj produljiti je na što veći broj utakmica, pokušati pobijediti obje u Pecari i tražiti šansu da napravimo jedan “break” u gostima”, rekao je trener Širokog Ivan Velić.

Finalna serija se igra na tri pobjede. Prvi susret će biti odigran večeras u Laktašima u 20.15 sati, a druga utakmica je u Širokom Brijegu u subotu u istom terminu.

Pobjednik finala igrat će ABA ligu iduće sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close