Drugi Amerikanac

Široki doveo američkog centra i predstavio nove dresove

Sport / Košarka | 09. 10. 2015. u 16:07 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trevor Gruis novo je pojačanje Hrvatskog košarkaškog kluba Široki. 24-godišnji Amerikanac visok je 208 centimetara te će igrati na poziciji centra, a prošle sezone igrao je za švedski Jamtland. Gruis je potpisao ugovor do kraja sezone, uz opciju raskida ugovora nakon mjesec dana, doznaje Bljesak.info

Prije dolaska u Švedsku igrao je za Sveučilište Južna Dakota, a 2014. godine nije odabran na NBA draftu.

Široki je tako u svega nekoliko dana doveo dva Amerikanca u svoje redove, prethodno je suradnju s klubom dogovorio 23-godišnji Johnny Dee, koji će debitirati u subotu na Pecari u 18.00 sati kada Široki igra pripremnu utakmicu protiv Zrinjskog.

Osim novog centra, Široki je predstavio i nove dresove za predstojeću sezonu. Košarkaši Širokog tako će nositi dresove marke Ardu Sport – tvrtke čije je sjedište u Užicama u Srbiji.

Za razliku od prošle sezone kada su ”kockice” bile zastupljene samo na domaćoj bijeloj garnituri, od ove sezone crveno-bijelo ”kockice” dominiraju na obje garniture – na bijeloj domaćoj garnituri dresova te na gostujućoj plavoj.

Sviaju li Vam se nai novi dresovi za nadolazeu sezonu? Opet su nam zatitni znak "KOCKICE"

Posted by HKK Široki on 9. listopad 2015

Također, u petak je u prostorijama Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine održan ždrijeb košarkaške Lige 12 za sezonu 2015./16. Prvenstvo je trebalo krenuti ovog vikenda, no pomjereno je za vikend 17. i 18. listopada. Novaci u ligi su Radnik iz Bijeljine, Bošnjak iz Hadžića i Student iz Mostara.

I ove sezone se nakon prvog dijela igra Liga 6. Odnosno pet najboljih ekipa plasirat će se u Ligu za prvaka gdje će im se priključiti Igokea.

Raspored prvog kola:
HKK Zrinjski – KK Kakanj
KK Građanski Bobar – KK Spars,
HKK Široki – KK Varda HE
KK Sloboda – KK Swisslion Leotar
KK Mladost – KK Radnik
KK Bošnjak – KK Student

U drugom kolu se sastaju:
KK Kakan – KK Student,
KK Radnik – KK Bošnjak,
KK Swisslion Leotar – KK Mladost,
KK Varda HE – KK Sloboda,
KK Spars – HKK Široki
HKK Zrinjski – KK Građanski Bobar osiguranje.

Kopirati
Drag cursor here to close