Europska liga

Široki Brijeg po iznenađenje u Češku

Sport / Nogomet | 15. 07. 2014. u 11:03 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega u srijedu ujutro preko Splita lete za Češku gdje ih u četvrtak čeka sudar drugog pretkola Europske lige protiv Mlade Boleslav. Česi su favoriti, priznaju na Pecari, ali ne skrivaju nadu da žele proći u treće pretkolo.

“Imat ćemo težak zadatak polučiti pozitivan rezultat. No, to nikako nije nemoguća misija, jer unatoč ulozi favorita koju ima Mlada Boleslav i činjenici da igra u jačoj ligi od naše, vjerujem u svoje igrače“, kazao je na konferenciji za novinare šef stručnog stožera Slaven Musa.

Nije propustio naglasiti ni činjenicu da su Česi ovog ljeta dosta mijenjali, šest-sedam igrača, između ostalih da im je Nestor otišao u Spartu, ali iz Plzena došao slovački reprezentativac Duriš kojeg je i označio najvećom opasnošću po ambicije Širokog.

Kada je, pak, o kadru plavo-bijelih riječ, u Češkoj definitivno neće biti protiv Gabale ozlijeđenog Peke, a za sastav neće konkurirati ni Ljubić, Ivo i Damir Džidić te Karačić, dok se među kandidate za sastav vraća Marković.

Optimist uoči gostovanja u Češkoj je i Goran Zakarić koji na startu nove sezone igra u odličnoj formi. Česi su, kaže Zakarić, logično Wagnera označili najvećom prijetnjom, ali vjeruje da će se tako otvoriti prostor za njega ili još nekoga od suigrača.

“Protiv Gabale smo dali sve od sebe, odigrali kvalitetno i zabili protivniku pet golova u dvije utakmice, što nikomu nije lako u Europi, a kad smo takvi ne trebamo se bojati nikoga pa ni Mlade Boleslav”, rekao je Zakarić, prenosi službena stranica Širokog Brijega.

Prva utakmica između Mlade Boleslav i Širokog Brijega igra se u četvrtak u 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close