''Nula'' u Banja Luci

Široki Brijeg matematički osigurao ostanak i prekinuo crni niz poraza

Sport / Nogomet | 21. 05. 2017. u 17:07 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Metalleghe i Široki Brijeg odigrali su neodlučeno (0:0) u pretposljednjem devetom kolu Lige za ostanak igranom u na Gradskom stadionu u Banja Luci čime je momčad s Pecare matematički osigurala ostanak u Premijer ligi BiH.

''Plavo-bijeli'' su prekinuli crni niz od pet uzastopnih poraza, no i dalje nastavljaju niz od šest uzastopnih utakmica u Ligi za ostanak bez postignutog pogotka.

Iz prvog poluvremena vrijedi izdvojiti gredu Dženisa Beganovića u samoj završnici. 

U nastavku susreta vidjeli smo nešto više uzbuđenja. U 57. minuti Durak je imao veliku priliku za Metalleghe, no vratar Luka Bilobrk spasio je svoju momčad. U 70. minuti stopostotnu priliku nije iskoristio Stjepan Lončar koji je s vrha peterca pucao, no Fejzić je odlično obranio.

Tri minute kasnije ''mrtva'' šansa na drugoj strani, no sjajni Bilobrk spasio je svoju momčad obranivši udarac Beganovića.  

U 75. minuti drugi žuti karton zbog simuliranja dobio je Durak te su Jajčani posljednjih 15 minuta igrali s igračem manje što nije uspio iskoristiti Široki Brijeg kako bi prekinuo niz od šest utakmica bez postignutog pogotka u Ligi za ostanak.

U 84. minuti Josip Ćorluka je sa svoje polovice terena odlično uposlio Dejana Čabraja koji je u situaciji ''jedan na jedan'' uspio provući loptu pored vratara Fejzića, no ona ipak nije završila u mreži.

U posljednjem 10. kolu Široki Brijeg rasterećen dočekuje zenički Čelik koji je pobjedom od 4:1 nad Olimpicom praktički osigurao ostanak u društvu najboljih. Još nije poznato gdje će se utakmica Širokog Brijega i Čelika odigrati s obzirom da je Pecara pod suspenzijom, a konačna odluka znat će se u utorak.

METALLEGHE: Fejzić, Benović, Jovanović (74. Jakupović), Durak, Zeba, Sasanović (59. Kovač), Vidović, Deak, Beganović, Savinović, Vidaković.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Kožul, Pandža, Barišić, Zlomislić (82. Marina), Čabraja, Ćorluka, Menalo (85. Sivrić), Lončar, Krstanović, Marković.

9. kolo Lige za ostanak:

Metalleghe - Široki Brijeg 0:0
Vitez - Mladost DK 3:0
Čelik - Olimpic 4:1

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close