Memorijal Blago Zadro

Široki Brijeg bolji od Hajduka

Sport / Nogomet | 09. 10. 2015. u 16:03 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega slavili su protiv splitskog Hajduka (2:0) na 5. Memorijalnom turniru Blago Zadro koji se igra na stadionu Borovo u Vukovaru. Širokobriježani će tako u finalu igrati protiv Osijeka koji je u prvom polufinalnom susretu slavio protiv domaćina Vukovara.

Slaven Musa je na teren poslao kombiniranu momčad dok je Hajduk praktički igrao s drugim sastavom. Široki je u vodstvo došao lijepim udarcem Jure Ivankovića u 32. minuti na asistenciju Ivana Sesara. Prvih 45 minuta odigrao je i stoper Boris Pandža koji se tako nakon nekoliko mjeseci izbivanja zbog ozljede napokon vratio na teren.

Nastavak susreta donio je dobru igru na obje strane, a Široki je prijetio ozbiljno u nekoliko navrata, no nije uspio zabiti pogodak. Ipak, u 82. minuti sjajnim udarcem iz slobodnog udarca za 2:0 pogodio je Josip Barišić.

U nastavku susreta zaigrali su još Brekalo, Krstanović, Baraban, Landeka, Wagner i Marković. Na ovom susretu u dresu Širokog Brijega najviše se istaknuo Nigerijac Goodness Ohiremen Ajayi koji je svojim sjajnim potezima i brzim prodorima izluđivao braniče Hajduka te nekoliko puta zaradio ovacije 500-injak gledatelja na stadionu Borovo među kojima su bili pripadnici navijačkih skupina Škripari i Torcida.

Ajayi je iz igre izišao u 86. minuti kada je nakon jednog udarca prema golu ostao ležati na podu te je sam tražio izmjenu. Umjesto njega je u igru ušao Dino Ćorić, a je li riječ o ozbiljnijoj ozljedi ili pak o lakšoj, znat će se uskoro.

Široki će naslov pobjednika Memorijala braniti u nedjelju u 15.30 sati protiv Osijeka, a za treće mjesto igrat će Vukovar i Hajduk.

[MALI PODSJETNIK] Prije tono pet godina slavili smo pobjedu protiv Hajdukairoki Brijeg i Hajduk su posljednji put me...

Posted by NK Široki Brijeg on 9. listopad 2015

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Karačić (od 86. Marković), Bralić, Pandža (od 46. Brekalo), Barišić, Kožul (od 72. Wagner), Sesar (od 64. Landeka), Ivanković, Ajayi (od 78. Ćorić), Buhač (od 64. Baraban), Kresinger (od 54. Krstanović).

HNK Hajduk: Stipica, Bašić, Vrljičak, Šimić, Domej, Rudović, Bencun, Bašić, Mastelić, Hairlahović, Radčenko.

Kopirati
Drag cursor here to close