Kup BiH

Šilić se obradovao uzvratu na Pecari

Sport / Nogomet | 28. 04. 2017. u 11:34 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub Sarajevo domaćin je prvog meča finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem će odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

Nakon žrijeba u Nogometnom savezu BiH predstavnik FK Sarajevo Tarik Trbić naglasio je da Bordo klub želi osvojiti šestu titulu osvajača najmasovnijeg natjecanja Bosne i Hercegovine.

“Plasman u završnicu Kupa bio je jedan od ovosezonskih ciljeva FK Sarajevo. Zahvaljujući dobrim nastupima ekipe Mehmeda Janjoša klub je ispunio taj cilj, a sada nas očekuje dvomeč protiv odlične ekipe Širokog Brijega. Nadamo se da će finale opravdati epitet velikog nogometnog spektakla i da ćemo osvojiti šesti trofej osvajača Kupa BiH”, izjavio je Trbić.

Trbić dodaje da u taboru FK Sarajevo smatraju da domaćinstvo prvog meča neće imati presudnu ulogu u ovom finalu, jer su obje ekipe pokazale da mogu nadomjestiti rezultat iz prve utakmice ili ostvariti visoku pobjedu u gostima.

Ispred Širokog Brijega ždrijebu je prisustvovao sportski direktor Dalibor Šilić, koji naglašava da su u ovom klubu priželjkivali gostovanje u prvom meču.

“Priželjkivali smo prvu utakmicu u gostima. Imali smo težak raspored do finala u Kupu, gdje smo morali savladati ekipe Slobode, Zrinjskog i Željezničara. Došli smo do cilja i sada želimo savladati Sarajevo”, rekao je.

“Znamo da bez osvojenog Kupa nećemo igrati u Europi, tako da ćemo dati sve od sebe da dođemo do trijumfa. Protivnik je težak, ali igramo dobro u Kupu i nadam se da ćemo tako nastaviti”, naglasio je Šilić.

Prvi meč finala bit će odigran na Koševu 10. svibnja, uzvrat je zakazan sedam dana poslije na Pecari.

Kopirati
Drag cursor here to close