armenska nepoznanica

Shirak lani glatko ispao, godinu dana ranije umalo izbacio Partizana

Sport / Nogomet | 23. 06. 2015. u 10:52 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi protivnik Zrinjskog u Europskoj ligi, Shirak iz Gyumrija, nema ozbiljnijeg uspjeha u Europi. Shirak je prošle sezone ispao već u prvom pretkolu Europske lige, a eliminirao ih je kazahstanski Šahter Karagandi s ukupnih 6:1.

Šahter je kasnije ispao od splitskog Hajduka. No, ono što u Zrinjskom uzimaju kao upozorenje je nastup Shiraka u sezoni ranije. Naime, u kvalifikacijama za Ligu prvaka Shirak je u drugom pretkolu igrao protiv beogradskog Partizana.

U prvom susretu u Gyumriju bilo je 1:1, a u Beogradu je bilo 0:0. Srbi su prošli dalje zahvaljujući golu u gostima, iako su strepili do posljednjeg sudačkog zvižduka.

U prošloj sezoni armenskog prvenstva Shirak je završio kao treći, s 12 bodova manje od prvaka Pyunika i 11 manje od Ulissesa. U njihovoj ekipi uglavnom igraju domaći igrači, uz izuzetak dvojice napadača iz Obale Bjelokosti, senegalskog veznjaka Diopa te srpskog braniča Miloša Stamenkovića.

Trener im je 37-godišnji Vardan Bichakhchyan.

Prvak Armenije bio je četiri puta, zadnji put 2013.), a svoje utakmice igra na malom stadionu u Gyumriju koji prima oko 3500 gledatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close