europska liga

Sevilla piše povijest, Dnjipro obradovao cijelu Ukrajinu

Sport / Nogomet | 14. 05. 2015. u 21:21 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Seville i Dnjipra igrat će u finalu Europske lige koje je na rasporedu 27. svibnja u Varšavi.

Sevilla, koja brani naslov, je u uzvratnom dvoboju polufinala u Firenzi pobijedila Fiorentinu 2:0 i tako upisala i drugu pobjedu nakon 3-0 iz prve utakmice. U drugom susretu Dnjipro je priredio iznenađenje pobijedivši u Kijevu Napoli 1-0, a kako je prvi susret završio 1:1 Ukrajinci su izborili finale.

Osim što će braniti naslov pobjednika Europske lige, Sevilla u Varšavi može postati i prvi klub u povijesti Kupa Uefa i Europske lige sa četiri naslova. Sevilla je trenutačno jedan od četiri sastava uz Juventus, Inter i Liverpool koji su u najmasovnijem europskom kupu slavili tri puta. Zanimljivo, Sevilla je tri puta stigla od finala i svaki put pobijedila (2006, 2007, 2014).

U drugom susretu Dnjipro je priredio iznenađenje pobijedivši u Kijevu Napoli 1:0, a kako je prvi susret završio 1:1 Ukrajinci su izborili finale što je najveći uspjeh u povijesti kluba. Pogodak odluke zabio je Jevhen Seleznjov u 59. minuti.

Do kraja utakmice gosti su napadali gol Dnjipra, no Ukrajinci su izdržali i obradovali svoje navijače koji su na kraju utrčali na teren.

Kopirati
Drag cursor here to close