europska liga

Sevilla i Dnipro po Ligu prvaka i mjesto u povijesti

Sport / Nogomet | 26. 05. 2015. u 09:34 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši španjolske Seville i ukrajinskog Dnipra Dnipropetrovska sutra u 20.45 sati u Varšavi će odmjeriti snage u finalu Europske lige.

Španjolci, koji brane naslov prvaka drugorazrednog europskog klupskog natjecanja, u tom susretu važe za favorita.

Trener Seville Unai Emery je rekao svojim nogometašima da trebaju učiniti sve da se upišu u povijest kao prvi tim koji je četiri puta osvojio to natjecanje.

- Ne možemo se praviti da se ne nalazimo pred povijesnom prilikom, ali ne trebamo ni podleći pritisku. Ovu utakmicu treba da gledao kao mogućnost ispunjenja sna - izjavio je Emery za službeni portal UEFA-e.

Oba kluba imaju veliki motiv i u činjenici da će pobjednik Europske lige u idućoj sezoni dobiti mjesto u Ligi prvaka. Sevilli je to odlična prilika, s obzirom na to da joj nije pošlo za rukom osigurati Ligu prvaka kroz španjolsko prvenstvo koje je završila na petom mjestu.

- Mjesto u Ligi prvaka je dalo dodatnu težinu natjecanju. Dnipro je otkriće ove sezone, izbacio je nekoliko ekipa koje su važile za favorite Europske lige. Kada eliminiraš Olympiakos, Ajax, Club Brugge i Napoli zaslužuješ da igraš finale - dodao je Emery, koji je sa Sevillom postigao veliki uspjeh, s obzirom na to da su ekipu u odnosu na prošlu sezonu napustili Ivan Rakitić, Alberto Moreno i Federico Fazio.

Dnipro će prvi put igrati finale tog natjecanja. Ekipa Mirona Markeviča je u duelu protiv Napolija pokazala da se zna nositi s pritiskom. Dodatnu snagu Ukrajinci su dobili nakon pobjede u domaćem prvenstvu protiv Šahtara iz Donjecka, osvajača Europske lige 2009. godine.

Dnipro će u finalu nastupiti bez Sergija Kravčenka, koji ima problema s koljenom i Romana Zozulje. U Sevilli je upitan samo Dani Parejo.

Kopirati
Drag cursor here to close