gaženje španjolske

Senzacionalni Nijemci prvaci Europe

Sport / Flash | 31. 01. 2016. u 18:05 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi europski prvak u rukometu je reprezentacija Njemačke. Nijemci su u finalu porazili favorizirane Španjolce s 24:17, osvojivši prvo zlato u rukometu nakon devet godina kada su bili svjetski prvaci.

Njemačka je Španjolce razbila nevjerojatnom igrom u obrani, ostavivši Španjolce na samo 17 golova, od čega tek šest u prvom dijelu.

Posebno briljantan bio je vratar Andreas Wolff, najbolji vratar ovog prvenstva, koji je jednostavno izluđivao španjolske igrače.

Najbolji strijelac finalne utakmice bio je Kai Haefner sa sedam pogodaka. Za pobjednike je četiri gola postigao Rune Dahmke, a po tri Steffen Faeth i Tobias Reichmann. Wolff je zaustavio 16 od 32 udaraca Španjolaca kod kojih je najefikasniji bio Raul Entrerrios s pet golova.

Njemačka je u svom trećem finalu na europskim prvenstvima došla do svog drugog zlata. Europskim prvacima u prvi put postali 2004. u Sloveniji. Španjolci su i u svom četvrtom pokušaju ostali bez uspona na europski tron.

Od Rusije su izgubili finale na domaćem tlu 1996., Šveđani su ih porazili dvije godine poslije u Italiji, a 2006. u Švicarskoj bolji od Španjolaca bili su Francuzi.

Kopirati
Drag cursor here to close