Pao i Japan

Senzacija u Italiji - odbojkašice Hrvatske pobijedile 3. reprezentaciju svijeta

Sport / Ostali sportovi | 01. 10. 2014. u 18:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upisala je i četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Italiji te, bodrene bučnim navijačima u Trstu, osigurala velika dva boda na startu drugog kruga!

Nakon gotovo dvoipolsatne borbe Hrvatska je slavila sa 3-2 (18-25, 25-23, 25-27, 25-20, 15-8).

Nakon Tunisa (3-1) i Njemačke (3-2), Hrvatska je upisala svoju treću uzastopnu pobjedu na svjetskim prvenstvima i tako izjednačila rekord iz 1998. koji je postavila upravo protiv Japana, prenosi 24sata.hr.

Na početku meča Hrvatice su očigledno imale malo previše respekta protiv treće reprezentacije svijeta. Držale su se do sredine prvog seta, a onda je Japan odjurio na 25-18. No zato je ekipa izbornika Angela Vercesija u drugom setu zadržala koncentraciju, igralo se poen za poen sve do odlučujućih trenutaka na 23-23. Prva set-lopta otišla je na Hrvatsku stranu.

Kako je krenulo u drugom setu, tako se nastavilo i u sljedeća dva. U trećem su Japanke nakon izjednačenja 21-21 dvaput gubile set-loptu, ali kod 26-25 uspjele su iskoristiti treću i ponovno preuzeti vodstvo. No već je tad bilo vidljivo da Hrvatska ima igru za pobjedu u ovom meču.

Sva je kvaliteta "kockastih" odbojkašica došla do izražaja u četvrtom setu u kojemu su nakon japanskog vodstva 13-10 dobili četiri poena u nizu, potom i serijom sjajnih servisa Sanje Popović odjurili na 19-14, vodstvo koje nisu ispuštale do kraja seta.

Iako su Japanke u prvom dijelu dotadašnja četiri seta uvijek igrale bolje i imale vodstvo, u ključnom, onom koji se igra do 15 poena, Hrvatice nisu dozvolile opuštanje. Startnom serijom 5-1 bilo je jasno da su Japanke fizički potpuno pale i rezultatom 15-8 Hrvatska je osigurala veliku pobjedu, prenosi 24sata.hr.

Najuspješnija u hrvatskim redovima bila je Maja Poljak s 18 izravnih poena, a pratile su je i Senna Ušić Jogunica (17), Samanta Fabris (15) te Mia Jerkov (13). Kod protivnica je daleko najbolja bila Yukiko Ebata s 22 poena.

Kako je Dominikanska Republika također pobijedila Belgiju 3-2, Hrvatice su preskočile Belgijke na ljestvici i sada su pete s isto toliko bodova. U posljednjoj utakmici dana domaćin Italija, koji je trenutno treći, igra protiv Azerbajdžana.

Idući susret Hrvatska igra već u četvrtak u 20 sati, kada su protivnice moćne Kineskinje

Kopirati
Drag cursor here to close