Američki nogomet

Seattle Seahawksi pobjednici Super Bowla

Sport / Flash | 03. 02. 2014. u 07:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seattle Seahawksi osvojili su 48. Super Bowl, odnosno naslov prvaka profesionalne lige američkog nogometa (NFL), nakon što su noćas na MetLife stadionu u New Jerseyju pred 80.000 gledatelja pobijedili Denver Broncose sa 43-8.

Seattle Seahawksima je to bio drugi nastup u završnici i prvi naslov prvaka američkog nogometa. Bila j jedna od najuvjerljivih pobjeda u povijesti Super Bowla. Godine 1990. San Francisco 49ers su svladali Denver sa 55-10.

Seattle je na poluvremenu vodio 22-0, a već na početku treće četvrtine novi "touchdown" za Seahawkse, i vodstvo 29-0 čime su praktično osigurali pobjedu. Nakon toga igračima Denvera preostalo je samo da do kraja susreta pokušaju sačuvati obraz.

Dvoboj Denvera i Seattlea najavljivan je kao okršaj oprečnih stilova igre, prvaci Američke konferencije Broncosi imali su "atomski napad", dok prvaci Nacionalne konferencije Seahawksi svoje uspjehe temelje na čvrstoj obrani. Na kraju je slavila momčad sa najboljom obranom u ligi.

Broncosima je ovo bio sedmi nastup u Super Bowlu, a dosad su osvojili dva naslova (1998-99, 1999-2000). Broncosi su tijekom ove sezone srušili niz ofenzivnih rekorda, a njihov quarterback 37-godišnji Peyton Manning proglašen je za najkorisnijeg igrača sezone (MVP).

Bila je to jedna od najtužnijih večeri za Peytona Manninga, koji spada među najbolje vođe napada u povijesti NFL-a iako je osvojio samo jedan naslov prvaka i to prije sedam godina u dresu Indianapolis Coltsa. Također, nije uspio postati prvi quarterback koji je osvojio Super Bowl sa dva različita kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close