Nova sezona, nova pravila

Savez krenuo "oštro i na prvu": Zvijezdi prijeti izbacivanje iz lige

Sport / Nogomet | 04. 08. 2014. u 11:40 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je u prošlosti bilo najava i prijetnji da bi se pojedine utakmice Premier lige, zbog dugovanja određenih klubova, biti otkazane, to se dosad nije događalo. No, u nedjelju se baš to dogodilo.

Čini se da je Nogometni savez BiH od ove sezone odlučio biti nepopustljiviji prema klubovima, pa delegat utakmice Sarajeva i Zvijezde nije dao dopuštenje da se utakmica odigra.

Iz Saveza su najavili da će se o ovoj situaciji raspravljati u utorak, no poprilično je jasno da će utakmica biti registrirana u korist Sarajeva, a da će Zvijezda, ukoliko se isto ponovi, biti izbačena

“Susret 1. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Zvijezde nije odigran jer je klub iz Gradačca suspendiran 2. 7. od Nogometnog saveza BiH zbog neizmirenih obaveza”, stoji u priopćenju NS-a u kom se dodaje:

“NK Zvijezda Gradačac nije postupio prema pravomoćnoj i izvršnoj odluci Disciplinske komisije NS/FS BiH, kojom je klub bio obavezan izmiriti dug OFK Gradina iz Srebrenika, po osnovu naknade za treniranje igrača Amera Ordagića, a shodno ranije donesenim odlukama nadležnih organa. Kako do početka utakmice nije bilo dokaza da je dug izmiren u skladu sa relevantnim odlukama, niti da je postignut dogovor između NK Zvijezda Gradačac i OFK Gradina, a imajući u vidu da je na snazi suspenzija ekipe iz Gradačca, nisu se stekli uvjeti za odigravanje navedene utakmice”..

Kopirati
Drag cursor here to close