PL BiH

Sarajevo želi pogodak u ranoj fazi utakmice, Zrinjski gostuje kod Travnika

Sport / Nogomet | 17. 08. 2012. u 10:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fudbalski klub Sarajevo u subotu na domaćem terenu dočekuje Gradinu u okviru trećeg kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Sarajlije očekuju novu pobjedu nakon uspješnog gostovanja i osvajanja tri boda u Prijedoru. Na današnjoj press - konferenciji pomoćnik šefa stručnog stožera Esad Selimović je istaknuo da očekuje zatvoreniju igru gostujuće ekipe, što će njegovi igrači pokušati iskoristiti na najbolji način.

"Pokušat ćemo odmah stvoriti što veći broj šansi i postići rani pogodak. Gradina sigurno neće doći da se preda. Motivacija im neće nedostajati i sigurno će tražiti svoju šansu iz kontri i polukontri", kazao je Selimović.

Napadač 'bordo' tima Emir Hadžić također je najavio ofanzivnu igru FK Sarajevo. "Pokušat ćemo dati gol u ranoj fazi utakmice, te osvojiti nova tri boda kojima ćemo opravdati ulogu favorita", naglasio je Hadžić.

Šef stručnog stožera Dragan Jović neće moći računati na ozlijeđenog Sulejmana Krpića, dok će oporavljeni Radan Šunjevarić najvjerojatnije igrati. Utakmica FK Sarajevo - FK Gradina na rasporedu je u subotu u 17 sati na stadionu 'Asim Ferhatović'.

U ostalim susretima sastat će se Leotar i Čelik, Travnik i Zrinjski, Olimpic će igrati protiv GOŠK-a, Velež protiv Rudara, a Zvijezda se sastaje sa timom Željezničara. Ove utakmice počinju u 17 sati, dok se u 20 sastaju Široki Brijeg i Radnik, a od 20:15 sati Borac i Slavija.

Kopirati
Drag cursor here to close