Vječni derbi

Sarajevo se 'oštri' za Želju: Dokazati kvalitetu za napad na vrh

Sport / Nogomet | 11. 10. 2016. u 11:59 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva jutros su u Trening centru u Butmiru obavili trening u sklopu priprema za predstojeći derbi s gradskim rivalom Željezničarom.

Među igračima vlada dobra atmosfera pred nadolazeću utakmicu na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Pomoćni trener Sarajeva Zijad Švrakić naglasio je da se ekipa na mini pripremama u Čitluku dobro spremila za meč protiv tima s Grbavice.

“Znamo jako dobro šta znači ova utakmica. U takvim utakmicama puno faktora utječe na konačni ishod. Onaj tko prikaže više borbe i želje dobija, a ja se nadam da ćemo to biti mi”, rekao je Švrakić.

Istakao je da je u ovom trenutku teško dizati formu, ali očekuje dobru utakmicu. Sarajevo prema njegovim riječima nema imperativ pobjede.

“Željezničar ima 18 bodova koliko i mi, znači pet klubova ima isto toliko. Nemamo imperativ pobjede, čak mislim da Željezničar ima motiv više, jer su oni od prvog mjeseca do danas kupili 30 novih igrača. Pobjeda protiv gradskog rivala je uvijek slatka.”

“Ja bih volio da bude recimo 4:3 za Sarajevo. Ali ovi mečevi su rijetko efikasni još iz mog vremena kao navijača, pa kasnije igrača, uvijek su to bile tvrde utakmice”, završio je pomoćni trener Sarajeva.

Defanzivac Saša Novaković pojasnio je da se ekipa u Čitluku dobro pripremala te da će se do utakmice sa Željezničarom još neke stvari usavršiti.

“U utakmicu ćemo ući sto posto. Derbi je nešto posebno. Velika je to utakmica i za navijače. Ako osvojimo tri boda, bit će to jedan iskorak, moramo pokazati da imamo kvalitet napasti prvo mjesto na tabeli”, izjavio je, dodajući da u derbiju nema favorita.

Napadač Mersudin Ahmetović kazao je da je nezahvalno prognozirati predstojeću utakmicu, naglasivši da su mini pripreme prijale da se se ekipa malo izolira. 

“Nadam se da su svi igrači svjesni značaja utakmice. Derbi se igra za prestiž, nadam se pozitivnom rezultatu”, zaključio je Ahmetović.

Utakmica Sarajevo - Željezničar se igra u nedjelju od 15.00 sati.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close