Play-off

Sarajevo na rasprodanom Koševu čeka Borussiju: "Možemo napraviti iznenađenje!"

Sport / Nogomet | 20. 08. 2014. u 13:46 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva u četvrtak na Koševu igraju jednu od najvažnijih utakmica u novijoj povijesti kluba. U prvom susretu play-offa Europa lige ekipa trenera Dženana Ušuplića dočekuju Borussiju iz Mönchengladbacha, peterostrukog prvaka Njemačke.

Iako su samim plasmanom u play off već ostvarili uspjeh, eliminacijom norveškog Haugesunda i grčkog Artomitosa, u "bordo" taboru susret s velikim protivnikom dočekuju s optimizmom.

Na današnjoj press konferenciji Uščuplić i kapetan Amer Dupovac istaknuli su da je ekipa Sarajeva spremna, motivirana i da želi da napravi iznenađenje.

- Svi igrači koju su na raspolaganju jedva čekaju da istrče na teren. Ulaskom u play off već smo ostvarili naš sportski cilj, ali želimo da sve šanse koje nam se ukažu iskoristimo i dobrom igrom ostvarimo povoljan rezultat. Činjenica je da u prethodim susretima nismo zabilježi pobjede na domaćem terenu, ali je bitno da ekipa funkcionira na način na koji tražim. Na svim utakmicama smo napravili po 4-5 šansi. Moramo biti uporniji i mislim da će golovi doći sami po sebi, kazao je Uščuplić.

Kapetan Amer Dupovac također je istakao da su svi igrači spremni za sutrašnji susret.

- San nam je da igramo ovakvu veliku utakmicu. Želimo da se predstavimo u dobrom svjetlu. Nadam da ćemo iskoristiti šanse, odigrati jednu dobru utakmicu i ostvariti povoljan rezultat za revanš - kazao je Dupovac.

Govoreći o tehničkom detaljima utakmice direktor FK Sarajevo Dino Selimović kazao je da očekuje da će susret biti odigran pred ispunjenim Olimpijskim stadionom "Asim Ferhatović Hase".

- Za utakmicu je tiskano blizu 30.000 ulaznica. Sve ulaznice za gostujuće navijače, njih ukupno 1.200, su rasprodane, kao i kompletna tribina Istok. Tribina Sjever - "Vedran Puljić", skoro je rasprodana, a ulaznica još ima za tribinu Zapad. To nam daje za pravo da ćemo pred punim tribinama dočekati Borussiju i uz podršku naših navijača pokušati napraviti iznenađenje - kazao je Selimović.

Susret Sarajevo - Borussija Menchengladbach igrat će se u četvrtak u 20.45 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close