Kup BiH

Sarajevo i Mladost remizirali na Koševu, odluka o finalisti pada u uzvratu

Sport / Nogomet | 12. 04. 2017. u 18:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva i Mladosti iz Doboja kod Kaknja remizirali su rezultatom 1:1 u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine odigranoj na stadionu ''Asim Ferhatović Hase''.

Prvi pogodak na ovom meču u 12. minuti postigao je igrač Mladosti Kuzmanović, dok je strijelac izjednačujućeg pogotka u 42. minuti bio Ahmetović.

Ovaj rezultat odgovara izabranicima Husrefa Musemića, koji su na stadion doputovali da pokušaju postići gol u gostima te ostvariti dobar rezultat za revanš na domaćem terenu.

Mladost je otvoreno počela ovaj susret i postigla rani pogodak što je iznenadilo ekipu Sarajeva koja je navikla da protivnici na ''Koševu'' u domaćem prvenstvu uglavnom igraju defanzivan nogomet.

Nakon primljenog gola u 12. minuti, igrači Sarajeva su preuzeli inicijativu, ali do posljednjih minuta prvog poluvremena nisu uspjevali svladati gostujućeg vratara.

Redom su prijetili Hebibović, Duljević i Rustemović, ali mreža Mladosti je mirovala. Kada je izgledalo da će prvih 45. minuta utakmice završiti s prednošću gostiju, Ahmetović na asistenciju Bekića postiže izjednačujući pogodak.

U nastavku utakmice ''bordo'' tim je odlučno krenuo po pobjedu. Sarajevo je imalo terensku inicijativu i posjed lopte, a Mladost se branila i čekala svoje prilike iz kontranapada.

Posjed lopte domaćim igračima nije donio mnoštvo prilika, a prvu veću priliku imali su u 69. minuti, kada je udarac Sarića iz odlične situacije obranio vratar Velić.

Tri minute kasnije Mladost je mogla doći do drugog pogotka, ali šut Ramovića pogađa prečku gola Sarajeva.

Napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović našao se u odličnoj prilici pred vratima Velića u 82. minutu, ali propušta veliku priliku za svoj tim. Nekoliko minuta kasnije u prilici se našao i Duljević, ali promjene rezultata nije bilo.

Utakmica je okončana rezultatom 1:1, što odgovara ekipi Mladosti koja će sljedećeg tjedna na svom terenu pokušati izboriti finale Kupa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close