stolni tenis

Sandro Soldo izborio Europsko prvenstvo

Sport / Flash | 27. 04. 2015. u 09:19 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju u organizaciji STK Perućica-Foča odigran je turnir Top 8 A i B grupe najboljih kadeta i kadetkinja Bosne i Hercegovine. Turnir je bio jako zanimljiv i napet do samog kraja jer su se dijelile vize za odlazak na Europsko prvenstvo mladih do 18 godina koje se ovog ljeta održava u Bratislavi.

Igrač STK Mostar Sandro Soldo izborio je odlazak na EP zauzevši ukupno 2. mjesto na turniru i na aktualnoj rang listi najboljih kadeta BiH. Prvo mjesto na turniru osvojio je Luka Mihailović iz STK Banja Luka,dok se brončanom medaljom okitio Nikola Mihailović također iz STK Banja Luka te upravo ova tri igrača čine reprezentaciju BiH na predstojećem EP-u.

Ovaj iznimno dobar uspjeh STK Mostara za koji se treniralo cijelu godinu podebljao je i Stjepan Palameta koji je na kraju završio u A grupi najboljih osam kadeta BiH te tako ostvario svoj zacrtani cilj prije početka ove natjecateljske sezone.

Osim ove dvojice igrača na turniru su nastupili i kadet Anton Ljubić osvojivši 8. mjesto u A grupi i kadetkinja Iva Knezović koja je na kraju bila šesta.

“Svi ovi mladi igrači su perspektiva ovog kluba i sa pravom računamo da će kroz par godina oni biti okosnica kluba. Kvalitetan rad sa ovim mladim igračima došao je na naplatu, a sada nam predstoje pripreme za odlazak na međunarodno prvenstvo u Hrvatskoj, popularni Zagi ping, gdje će nastupiti preko 700 natjecatelja iz cijela Europe. Nakon toga nas očekuju i pripreme za nastup na Europskom prvenstvu”, riječi su trenera kluba i izbornika kadetske reprezentacije BiH Danijela Berezovskog.

Kopirati
Drag cursor here to close