HOO

Sandra Perković i Ivica Kostelić najbolji sportaši Hrvatske

Sport / Flash | 18. 12. 2014. u 20:06 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletičarka Sandra Perković i skijaš Ivica Kostelić najbolji su sportaši Hrvatske u tradicionalnom izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.

Najbolja diskašica svijeta Sandra Perković već treću godinu zaredom osvaja naslov najbolje hrvatske sportašice, a ove sezone je i treći put uzastopno postala europska prvakinja. Svoju dominaciju u bacanju diska Perković je potvrdila osvajanjem Dijamantne lige, a njezin hitac od 71.08 metara najbolji je u svijetu još od 1992. godine. Perković se u obraćanju pokušala zahvaliti na nagradi, ali nije izdržala, te je zaplakala.

"Ovo je za Ivana", kratko je kazala Perković posvećujući nagradu svom bivšem treneru i atletskoj legendi Ivanu Ivančiću Trendži, koji je preminuo 28. kolovoza ove godine.

Ivica Kostelić je osvajanjem srebrnog odličja u superkombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju po peti puta u karijeri osigurao naslov najboljeg sportaša Hrvatske. Kostelić je nagradu HOO-a dobivao 2003., 2010., 2011. i lani, a kako u petak vozi utrku spusta Svjetskog kupa u Val Gardeni, nagradu je u njegovo ime preuzela njegova majka Marica.

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija u sastavu Andrej Gaćina, Tomislav Kojić, Tomislav Kolarek, Tomislav Pucar i Tan Ruiwu dobitnici su nagrade za najbolju mušku ekipu zahvaljujući bronci osvojenoj na Europskom prvenstvu u Lisabonu.

Nagrada za najbolju žensku ekipu otišla je hrvatskoj streljačkoj reprezentaciji u samostrelu, svjetskim prvakinjama u disciplini field Nikolina Krivanek, Branka Pereglin i Valentina Pereglin.

Kopirati
Drag cursor here to close