više od 30 skakača

S vodopada u Jajcu skakat će i skakači iz Mostara

Sport / Flash | 23. 07. 2016. u 08:20 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći međunarodni natjecateljski skokovi sa vodopada u Jajcu održat će se 6. kolovoza, a očekuje se sudjelovanje oko 30 skakača iz Bosne i Hercegovine, ali i velikog broja europskih zemalja.

"Očekujemo više od 30 skakača. Skakat će se u dvije discipline i to: tradicionalna lasta i slobodni stil. Ova godina će biti poznatija i zanimljivija u odnosu na prethodne godine zato što su svoj dolazak potvrdili najbolji skakači iz Njemačke, Austrije", rekao je za Anadoliju direktor Agencije za kulturno–povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca Huso Hadžić.

Naglasio je da očekuju potvrdu i najboljeg skakača sa Kosova i iz Italije.

"Konkurencija će biti jaka. Oba stila su natjecateljskog karaktera, a tri prva osvojena mjesta dobivaju novčane nagrade, pehare i diplome", pojasnio je Hadžić.

Očekuju i veliki broj posjetitelja, a prethodne dvije godine skokove je pratilo više od 5.000 građana iz svih dijelova BiH.

"Sudionici su, prije svega, iz BiH, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Kosova, Njemačke, Italije, Danske i još očekujemo skakače i iz nekih drugih dana. Kada je u pitanju BiH imamo skakače iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Banja Luke, Bihaća", dodao je Hadžić.

Podsjećamo kako je prošle godine pobjedu odnio upravo Mostarac Lorens Listo.

Kopirati
Drag cursor here to close