Nisu svi oduševljeni

Ruska plivačica Efimova: U Riju je bilo užasno!

Sport / Ostali sportovi | 21. 08. 2016. u 15:20 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda su za većina sportaša olimpijske igre praznik sporta, mjesto zabave i prilika za nova poznanstva, ruska plivačica Julija Efimova (24) Brazil je napustila razočarana i užasnuta atmosferom koja je pratila njezine nastupe.

"U Riju je bilo užasno, kao rat. Ljudi su mi govorili kako su olimpijske igre kao praznik i zabava. Jedno opušteno mjesto na kojem možeš upoznati ljude sa svih strana svijeta. Ali, ovo je bilo užasno, više kao rat, a ne kao sportsko natjecanje. Svi kažu da kada počnu OI ratovi prestaju, ali ovdje se to nije dogodilo," kazala je 24-godišnja Ruskinja.

Efimova je bila dva puta suspendirana zbog dopinga. Prvi put 2013. godine kada je bila pozitivna na hormon DHEA, koji je zabranjen u sportu, zbog čega je suspendirana na 16 mjeseci. Drugi put je bila pozitivna ove godine na meldonij, supstancu koja je zabranjena od 1. siječnja.

Kao i većina ruskih sportaša i ona je redovito uzimala taj lijek, ali se ne zna koliko mu treba kako bi izašao iz organizma. Ruskinja je prvo bila suspendirana, ali je Sportski arbitražni sud usvojio njezinu žalbu i dozvoljen joj je nastup na OI.

Četverostruka svjetska prvakinja je oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza je li uzela spomenutu supstancu prije ili nakon 1. siječnja kada je stavljena na popis

"Bilo je ludo. Idem, ne idem, pa opet idem. Bilo mi je teško," dodala je.

Gledatelji u Riju zviždali su joj tijekom svakom nastupa, a ona je nakon utrka bila na rubu suza. Kritizirali su je i kolege plivači, posebice njezina najveća suparnica Amerikanka Lilly King.

"Moj život nije bio lagan. Bio je težak i oni shvaćaju kakav je živo bio meni i mojim prijateljima. Ne pokušavaju vidjeti i drugu stranu priče. Slušaju medije i vjeruju im," kazala je Efimova koja je u Riju osvojila dvije srebrne medalje na 100 i 200 prsno.

Kopirati
Drag cursor here to close