minus 29

Rusija razbila BiH na početku kvalifikacija

Sport / Košarka | 31. 08. 2016. u 16:47 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom je otvorila nastup u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine.

BiH je u prvoj utakmici skupine C uvjerljivo poražena od Rusije u Permu 54:83, čime si je smanjila šanse da će osvojiti prvo mjesto koje vodi izravno na Eurobasket.

BiH je u Rusiju doputovala bez Mirze Teletovića, no i tako oslabljena vodila je protiv Rusije 35:34 na poluvremenu. No, u drugom dijelu bh. košarkaši kao da su zaboravili igrati, a Rusi, i sami oslabljeni za dvojicu važnih igrača (Šved, Fridzon), razbili su momčad Damira Mulaomerovića u trećoj i četvrtoj četvrtini.

Kulagin (17 poena) i Mozgov (14) predvodili su Rusiju. Kod BiH im je jedini parirao Jusuf Nurkić (19 poena, 15 skokova), Milan Milošević skupio je 10, a Džanan Musa devet poena.

Sljedeću utakmicu Bosna i Hercegovina igra u subotu protiv Švedske. Utakmica drugog kola skupine C igra se u subotu u 20 i 45 u dvorani 'Mirza Delibašić' u Sarajevu, a u bh. momčad vraća se Mirza Teletović.

Kopirati
Drag cursor here to close