Rukomet

Rukometni Zmajevi večeras protiv Furije mogu izboriti EP

Sport / Rukomet | 14. 06. 2017. u 08:49 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Sarajevu igra protiv Španjolske, a u subotu protiv Austrije u Beču igra posljednja dva kvalifikacijska susreta za Europsko prvenstvo 2018. godine i Hrvatskoj.

Najbolji bh. rukometaši, nakon osam dana priprema, spremno dočekuju meč protiv favoriziranih Španjolaca, koji dolaze sa izmjenjenim sastavom, obzirom da su kao prvoplasirana ekipa već osigurali nastup na EP-u, ostvarivši maksimalan učinak u kvalifikacijama.

Današnji susreti mogili bi odlučiti o drugom sudioniku EP-a iz Treće kvalifikacijske grupe. Ukoliko izabranici Bilala Šumana pobijede ili igraju nerješeno, uz poraz Austrijanaca na gostovanju u Finskoj, bh. tim bez obzira na ishode zadnjeg kola mogao već danas izboriti povijesno prvo sudjelovanje na EP-u.

Uoči odlučujućih susreta bh. tima Šuman je kazao "da naš tim ne ovisi od drugih rezultata u grupi i da je sve u našim rukama".

“Naš fokus i utakmica broj jedan je susret protiv Španjolske, a poslije toga vidjet ćemo kako će se sve odvijati. Za nas bi taj susret mogao biti odlučujući. Želimo da u Skenderiji uz veliku podršku publike pobijedimo Španjolce”, kazao je Šuman.

O Španjlskoj je kazao sljedeće:

“Oni imaju ulogu favorita. Radi se o ekipi koja je osvajala medalje na europskim i svjetskim prvenstvima, ali imamo veliku motivaciju, želju i volju, od igrača do stručnog stožera, da ih pobijedimo prvi put se plasiramo na europsko prvenstvo.”

“Znamo da Španjolska dolazi s izmijenjenim sastavom, ali oni i imaju toliko vrsnih igrača, tako da njihova kvaliteta nije upitna. Mi ćemo uraditi sve da pobijedimo i dobrom igrom pokažemo da zaslužujemo nastup na EP-u”, poručio je Šuman.

Susret BiH - Špajolska igra se večers od 18.00 sati u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija.

Ljestvica:
1. Španjolska 4 4 0 0 131:85 8
2. BiH 4 2 0 2 109:103 4
3. Austrija 4 1 0 3 103:118 2
4. Finska 4 1 0 3 102:129 2

Kopirati
Drag cursor here to close