Raspad sustava

Rukometni klub Bosna vjerovatno broji svoje posljednje dane

Sport / Rukomet | 11. 09. 2015. u 19:11 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radna skupina za normalizaciju Rukometnog kluba Bosna Sarajevo objavila je da je zbog opstrukcija Ranka Čovića, predsjednika kluba morala prestati sa radom, te kako je iznenađena otkazivanjem utakmice prvog kola Premijer lige BiH protiv Gradačca, koja se trebala igrati večeras, javlja Anadolu Agency (AA).

Povodom posljednjih događanja unutar RK Bosna Sarajevo radna skupina je izdala priopćenje u kojem je obavijestila javnost da prestaje sa radom.

“Članovi radne skupine u posljednjih desetak dana uložili su nadljudske napore kako bi se RK Bosna natjecao u Premijer ligi BiH. Nakon hitnog uvida u stanje kluba utvrđeno je da Bosna nema dovoljno igrala koji ispunjavaju administrativne uvjete za sudjelovanje u natjecanju. Nakon toga je uspješno izvršen proces registracije 13 igrača za seniorsku ekipu, pa je tako izbjegnuto da se klub ne natječe u Premijer ligi. Također, su osigurani dresovi i prijevoz ekipe za prvu utakmicu u Gradačcu. Međutim, radna skupina je od početka opstruirana na razne načine koji su za cilj imali omalovažavanje i zaustavljanje mukotrpnog rada istinskih entuzijasta, te daljnje propadanje i put u propast RK Bosna”, piše u priopćenju radne skupine i nastavlja se:

“Naša spremnost za pomoć i uspješni rezultati rada nisu naišli na pozitivne reakcije. Čak nam je pružen i žestok otpor od strane Ranka Čovića, predsjednika Upravnog odbora, pa stoga obavještavamo javnost da je radna skupina prestala sa radom 10. rujna kada je održala posljednji sastanak. Ovim putem želimo naglasiti da smo iznenađeni činjenicom da RK Bosna neće nastupiti u prvom kolu Premijer lige, usprkos činjenici da smo uspjeli osigurati sve neophodno za sudjelovanje u natjecanju. Konstatiramo da Uprava RK Bosna Sarajevo na čelu sa gospodinom Čovićem nije dijelila našu želju da bh. sportski gigant nastavi postojati, te da klub vjerovatno broji svoje posljednje dane.”

S obzirom da ekipa RK Bosna nije krenula put Gradačca, gdje je večeras trebala igrati utakmicu prvog kola komesar natjecanja Amir Zahirović susret je otkazao kako se RK Gradačac ne bi izlagao bespotrebnom trošku. Susret će prema propozicijama vjerovatno biti registriran rezultatom 10:0 za Gradačac, a Sarajlijama će biti oduzet i jedan bod.

"Gospodin Ranko Čović tvrdi da je njemu mandat istekao i da ništa nema sa klubom, a ljudi iz radne skupine da ih je opstruirao zatvorio im račun, nije im dao pečat i tome slično, tako da nitko od njih službeno nije otkazao utakmicu. Pokušali smo na sve načine da pomognemo Bosni, ali nismo uspjeli. Kada smo dobili informaciju da ekipa nije krenula put Gradačca odlučili smo otkazati susret kako se domaćin ne bi izlagao trošku, jer naši rukometni klubovi svakako djeluju u veoma teškim uvjetima. Ukoliko Bosna ne odigra ni svoj naredni susret u Premijer ligi protiv Igmana bit će izbačena iz natjecanja i dobit će trogodišnju zabranu povratka u elitu, tu su propozicije natjecanja veoma jasne", rekao je Zahirović za Anadolu Agency (AA).

Kopirati
Drag cursor here to close