poraz hajduka

Rijeki Jadranski derbi

Sport / Nogomet | 18. 04. 2015. u 19:08 S. M,

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbi susretu 29. kola Prve HNL Rijeka je u Splitu pobijedila Hajduk s 2:1.

Nakon smjene trenera Stanka Poklepovića njegov nasljednik Goran Vučević znatno je pomladio sastav Hajduka i "Jadranski derbi" protiv Rijeke započeo sa čak tri debitanta - Grbićem, Juranovićem i Todorom.

Rizik se isplatio jer je "splitska mladost" predvođena Nikolom Vlašićem dominirala u prom dijelu u kojem su stvorili tri izgledne prigode za postizanje zgoditka i pogodili dvije grede.U 43. minuti nakon kornera, kojeg je izveo Vlašić, Caktaš pogađa gredu, a 19-godišnji Fran Tudor iz blizine glavom šalje loptu u mrežu Vargića.

U prvom poluvremenu Riječani nisu stvorili niti jednu izglednu priliku, a Hajduk je preko Milevskog u 73. i 75. imao dvije izgledne prigode za povećanje vodstva. Potpuni preokret dogodio se u posljednjih desetak minuta igre u kojima je Rijeka postigla dva pogotka.

Najprije je u 80 minuti Ivan Tomečak iskoristio zbunjenost obrane domaćih i izjednačio na 1-1, da bi već u sljedećem napadu Marco Vešović po drugi put zatresao mrežu nemoćnog Grbića i postavio konačni rezultat susreta.

Susret je odigran na stadionu u Poljudu, a sudio je pred 4.000 gledatelja Mlakar iz Zagreba.

Kopirati
Drag cursor here to close