Povijesna prilika

Rijeka po čudo u Sevilli, Kek: Želimo pobjedu i proći dalje!

Sport / Nogomet | 11. 12. 2014. u 11:21 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Rijeke večeras u Sevilli traže iznenađenje i pobjedu koja bi ih odvela u drugi krug Europske lige, što bi bio ogroman uspjeh za klub s Kantride. Trener Rijeke Matjaž Kek večeras na klupi Rijeke upisuje svoju jubilarnu stotu utakmicu, u kojoj bi mu pobjeda donijela sjajan poduhvat – prezimljenje u Europi.

'Kada igraš utakmicu u kojoj samo jedna momčad može proći dalje, želja ti je biti taj. Znamo tko je favorit u ovom dvoboju, ali sport je zbog toga zanimljiv. Znamo tko je Sevilla, kakva je njihova individualna kvaliteta, koji su u prvenstvu, ali i mi imamo svoj karakter, organizaciju i želja nam je pokazati se u najboljem svjetlu. Cilj nam je proći dalje, a hoće li to netko smatrati senzacijom, to nas ne zanima', rekao je u najavi dvoboja Kek, prenosi HRT.

Da je stadion Sanchez Pizjuan teško osvojiva tvrđava, govori podatak kako je Sevilla, od njegove izgradnje, u europskim natjecanjima izgubila samo tri puta. U Andaluziji su slavili nizozemski AZ u sezoni 2006./2007., tri godine kasnije to je pošlo za nogom moskovskom CSKA-u, dok je prošle sezone Rijekin protivnik iz skupine Betis odnio pobjedu u gradskom derbiju, ali nije izborio plasman u sljedeći krug.

Sevilla je kasnije osvojila Europsku ligu, a na putu do prolaska skupine sada im stoje ambiciozni Riječani, koji su već pokazali da se mogu nositi s velikim europskim momčadima.

'Neće biti remija! Idemo na pobjedu, igramo na svom stadionu pred našim navijačima i imamo obvezu ostvariti pobjedu', rekao je trener Seville Unai Emery, dodavši:

'Rijeka je dobra ekipa, ostvaruje odlične rezultate na svom stadionu, nešto manje je uspješna u gostima. No, mi od njih očekujemo ono najbolje, tu su Sharbini, Kvržić... Kramarić je odličan, inteligentan napadač. Međutim, i njima su neki igrači ozlijeđeni. Igrali su prije nekoliko dana protiv Dinama i izgubili, ali u svojem prvenstvu dobro stoje. Momčad Rijeke je kompletna i iako je njihova igra možda malo manje uvjerljiva na strani, ponavljam, od njih očekujem da će pružiti najbolje od sebe'.

Ovu utakmicu možete pogledati u izravnom prijenosu na HTV 2 i na Javnom TV servisu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close