kvalifikacije

Reprezentacija Engleske sutra u Zenici

Sport / Nogomet | 11. 04. 2016. u 11:58 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo za žene 2017. godine u utorak u Zenici Bosna i Hercegovina dočekuje Englesku.

BiH u ovu utakmicu ulazi kao autsajder, jer je Engleska jedna od najboljih ženskih reprezentacija svijeta, a na zadnjem Svjetskom prvenstvu bila je treća.

'Sretna sam jer ženski nogomet pravi velike korake naprijed. Pažnja koju dobivamo uoči utakmice sa Engleskom za nas je velika pobjeda. Igračice, kao i mi u stručnom stožeru se osjećamo predivno. Radili smo dobro ovih dana, analizirali još protivnika, o kojem u principu sve i znamo. Ako ponovimo igru iz prošle utakmice bit će dobro po nas. Nadam se lijepom ambijentu i punim tribinama', kazala je izbornica BiH Samira Hurem.

'Engleska je odlično organizirana ekipa koja igra brzo i agresivno, slično kao i njihov muški tim. Mi moramo nastojati da spriječimo ono što oni mogu uraditi i da se postavimo defanzivno. Nadam se da ćemo uspjeti da odradimo sve što smo uvježbavali', dodala je Hurem.

'Koncentrirane smo na utakmicu i spremne da ostavimo srce na terenu. Važno nam je da obranimo naš gol i ako to bude funkcioniralo, sigurna sam da ćemo napraviti nešto i u napadu. Puno nam znači podrška koju smo dobili uoči utakmice, pogotovo od naših muških kolega Džeke, Begovića, Spahića, Zukanovića', istaknula je igračica bh. reprezentacije Milena Nikolić.

Sudar između BiH i Engleske igra se u utorak u 16 sati, na stadionu Trening centra Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Kopirati
Drag cursor here to close