Euro 2016.

Reprezentacija BiH službeno počela novu kampanju

Sport / Nogomet | 01. 09. 2014. u 18:18 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prvo okupljanje reprezentativaca Bosne i Hercegovine u novom Trening centru NFSBiH, pred nastupajuću prijateljsku utakmicu sa Lihtenštajnom, koja se igra u četvrtak u Tuzli, te kvalifikacijsku utakmicu sa Ciprom, koja se igra 9. rujna na Bilinom polju, pristigli su svi igrači koje je pozvao izbornik Safet Sušić.

Od igrača sa pozivnog spiska u Zenicu, kao što je i najavljeno, na prvi let Zmajeva prema Francuskoj 2016. nije došao samo ozlijeđeni Sead Kolašinac.

Na popisu su golmani Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković, i igrači u polju Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Mensur Mujdža, Avdija Vršajević, Muhamed Bešić, Sejad Salihović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Anel Hadžić, Tino Sven Sušić, Edin Višća, Vedad Ibišević i kapiten Edin Džeko.

“Nema otkaza kada je reprezentacija u pitanju, mora da bude viša sila da bi neko otkazao. Imali smo nesreću da smo ostali bez Kolašinca, ali evo sada je važno da su ovi ostali, što će igrati, su zdravi, raspoloženi i da su spremni za ono što nas očekuje”, rekao je izbornik Sušić nakon dolaska u reprezentativni kamp.

On je istakao da će u startu priprema problem biti zamijeniti igrače koji su godinama bili ponajbolji igrači u reprezentaciji.

“Ja sam već rekao da prije svega zavisi od ostalih igrača da li će se njihovo izbivanje osjetiti. Zavisiće od onih koji dobiju njihova mjesta, imamo dosta mladih igrača. Ove kvalifikacije treba da nam pomognu da svi ti igrači sazriju, jer imamo relativno mladu ekipu”, istakao je Sušić.

Za sutra prije podne je najavljen prvi trening na terenu u okviru novog Kampa, ali će sa njega izostati jedna grupa igrača zbog apliciranja za britanske vize neophodne za listopadsku kvalifikacijsku utakmicu s reprezentacijom Walesa. Safet Sušić vjeruje da će tijekom rada i boravka reprezentacije u Trening centru imati sve uslove za rad i da će se igrači u miru spremati pred sve kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close