Kvalifikacije

Reprezentacija BiH pred Andoru: Dobro smo radili

Sport / Nogomet | 26. 03. 2015. u 11:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dobro smo radili proteklih dana pod novim izbornikom i vjerujem da je jedino pobjeda protiv Andore opcija. Nadamo se da ćemo osvojiti tri boda, ali ne očekujemo da će utakmica biti laka. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo'', izjavio je reprezentativac BiH Miralem Pjanić uoči odlaska u Andoru.

Naime, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je otputovala u Andoru, gdje će za dva dana odigrati meč protiv reprezentacije te zemlje u sklopu kvalifikacija za nastup naEuropskom prvenstvu 2016. godine u Francuskoj.

Najbolji bh. nogometaši okupili su se u ponedjeljak u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici i odradili nekoliko treninga.

Izbornik Mehmed Baždarević stekao je uvid u formu igrača koji će do kraja ožujka odigrati i prijateljski meč protiv Austrije.

''Vrlo je važno da su svi igrači spremni i motivirani i da nam je omogućeno da dobro radimo. Sada je ostalo da u subotu budemo oni pravi. Andoru ne smijemo shvatiti olako. Imam ideju o početnom sastavu našeg tima, ali još je rano o tome govoriti. Pobjeda i ozbiljan pristup naših igrača bi me zadovoljili'', rekao je Baždarević.

Anel Hadžić također naglašava kako se ne treba opustiti protiv Andore koja će sigurno pokušati na sve načine da ne primi pogodak. Hadžić očekuje defanzivnu igru domaćina, ali podsjeća da BiH nema pravo na kiks u tom susretu.

''Nalazimo se u teškoj situaciji sa samo dva osvojena boda u grupi i ne možemo mnogo kalkulirati, treba nam pobjeda. Analizirali smo protivnika, veoma je defanzivan tim, ali mi imamo kvalitetu da probijemo tu obranu. Motivirani smo, spremni i zdravi'', istaknuo je Hadžić i dodao da vjeruje da bh. ''Zmajevi'' mogu pobijediti u pet od šest preostalih kvalifikacijskih mečeva, te osigurati nastup na EP-u sljedeće godine.

Utakmica protiv Andore će biti odigrana u subotu,28. marta, a meč s Austrijancima tri dana kasnije.

Asmir Begović uoči odlaska bh. tima u Andoru rekao je kako je ekipa motivirana i da želi ispraviti loš početak kvalifikacija.

''Sve to počinje utakmicom protiv Andore koju ćemo, nadam se, dobro odigrati i osvojiti tri boda'', izjavio je golman reprezentacije BiH.

Najbolji nogometaši BiH nalaze se u nezavidnoj poziciji u kvalifikacijama sa samo dva osvojena boda iz četiri odigrane utakmice, ali u taboru bh. tima vjeruju da BiH može izboriti plasman na smotru najboljih ekipa starog kontinenta.

''Favoriti smo protiv Andore, ali to ćemo morati pokazati na terenu. Nadam se pobjedi koja bi nas vratila u borbu za plasman na evropsko prvenstvo'', rekao je golman engleskog Stokea.

Novo ime u reprezentaciji i nekadašnji defanzivac Željezničara Edin Cocalić još jednom naglašava da su tri boda u Andori jedina opcija za BiH, te da mu je velika čast što je dobio poziv u bh. tim.

''Poznajem većinu igrača i nije mi bilo teško da se uklopim. Atmosfera u ekipi je odlična, dobro smo radili i vjerujem da se možemo plasirati na EP, ali to sigurno neće biti lako'', zaključio je Cocalić.

Kopirati
Drag cursor here to close