Salzburg

Red Bull Paper Wings: Almir Kišija drugi na svijetu

Sport / Flash | 07. 05. 2012. u 14:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina je zauzela drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u bacanju papirnatih aviona u disciplini najduža udaljenost, a izvanredno peto mjesto u disciplini najduže zadržavanje aviona u zraku.

Salzburg je nakon 2006. i 2009. godine ponovo bio domaćin svjetskog prvenstva u bacanju papirnatih aviona. Ove godine, više od 37.000 natjecatelja u 83 zemlje svijeta natjecalo su se u tri discipline: najduža razdaljina, najduže vrijeme provedeno u zraku i disciplina najboljih akrobacija.

Pobjednici nacionalnih kvalifikacija 4. i 5. svibnja predstavljali su svoje zemlje na svjetskom natjecanju Red Bull Paper Wings u Hangaru 7 u Salzburgu.

Bh. tim je ostvario fantastičan rezultat. Almir Kišija je u disciplini najduža razdaljina napravio pravo malo čudo i osvojio drugo mjesto. Almir je nakon natjecanja bio vidno uzbuđen i stalno ponavljao: „Još uvijek nisam siguran da sve ovo nije san. Plašim se da ću se svakog trenutka probuditi u studentskom domu na Bjelavama.“

Prvo mjesto pripalo je Tomas Secu iz Češke, njegov avion je preletio udaljenost od 50,37 metara, Almirov mlaznjak je letio 44,53 metra, dok je dvostruki svjetski prvak u ovoj disciplini Jovica Kozlica iz Hrvatske bacio 44,13 metara i zauzeo treće mjesto.

Disciplina najduže vrijeme provedeno u zraku je također bila uspješna za bh. tim. Vladimir Stanić je osvojio peto mjesto, dok su ispred njega bili studenti iz Norveške, Slovenije i Turske, a ispred svih Libanonac Ele Chemaly sa 10,68 sekundi postao je svjetski šampion u ovoj disciplini.

Najbolje akrobacije su napravili studenti iz Poljske i SAD-a. Njihove akrobacije su dobile čiste desetke od žirija, pa su Tomasz Chodryra i Ryan Naccarato podijelili prvo mjesto. Naš predstavnik u ovoj disciplini Adis Imamović nije uspio da se plasira u super finale.

Red Bull Paper Wings 2012 – rezultati

Najduža udaljenost:
1. Tomas Beck (CZE)
2. Almir Kisija (BOS),
3. Jovica Kozlica (CRO)

Najduže vrijeme u zraku:
1. Elie Chemaly (LIB)
2. Goekhan Emiroglu (TUR)
3. Robi Fiser (SLO)

Akrobacije:
1. Tomasz Chodryra (POL)
1. Ryan Naccarato (USA)
3. Alfredo Ramirez (MEX)

Kopirati
Drag cursor here to close