Sergio Guzman

Red Bull Cliff Diving Mostar: Ozlijeđen još jedan skakač

Sport / Ostali sportovi | 16. 09. 2017. u 13:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom skokova Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva koje se danas održava u Mostaru, skokom sa Starog mosta ozlijeđen je meksikanac Sergio Guzman (1991.).

Nakon skoka sa Starog mosta, Guzmanu su u pomoć pritekli ronioci i medicinsko osoblje koji su ga imobilizirali u nosilima i u čamcu odvezli niz Neretvu prema KC "Dr. Safet Mujić", a kako saznajemo Guzman je pri svijesti.

Ovo je druga ozljeda pri skokovima sa Starog mosta, naime jučer je na pripremama za kvalifikacije ozlijeđena jedna od najboljih svjetskih skakačica Rhiannan Iffland. Rhiannan je ozlijedila koljeno, te nije sudjelovala u današnjem natjecanju.

Inače, na službenoj stranici Red Bulla navedeno je kako je Guzman od svog početka ostavio priličan trag i u svijetu cliff divinga, kada je postao prvi natjecatelj s pozivnicom koji se popeo na pobjedničko postolje, osvojivši drugo mjesto u svom tek četvrtom nastupu i to baš u Mostaru.

Povrh toga, prošlog listopada je u prirodnom ambijentu Shirahame (Japan) ubilježio i svoju prvu pobjedu. Nakon lošeg ulaska u svoju prvu punu sezonu, 26-godišnjak se postupno probijao naviše u poretku, da bi na kraju sve iznenadio upisavši svoje ime u prestižnu listu pobjednika natjecanja.

Ovaj strastveni i talentirani plesač je najmlađi član stalne postave skakača Svjetskog prvenstva, ali definitivno ima veliki potencijal da uzburka događanja i izazove 'velika imena' ovog sporta u sezoni 2017.

Kopirati
Drag cursor here to close