Liga prvaka

Real razbio Basel; Atletico i Mandžukić nokautirani u Pireju

Sport / Nogomet | 16. 09. 2014. u 20:58 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni europski prvak Real Madrid otvorio je Ligu prvaka uvjerljivom pobjedom 5:1 protiv Basela u susretu 1. kola B skupine, uz jednu asistenciju hrvatskog reprezentativca Luke Modrića.

'Kraljevski klub' je sav posao obavio u prvom poluvremenu kada je nakon 37 minuta vodio 4-0 golovima Mareka Suchyja (14-autogol), Garetha Balea (30), Cristiana Ronaldo (31) i Jamesa Rodrigueza (37). Hrvatski reprezentativac Luka Modrić sjajno je asistirao Baleu za drugi gol, a potom i započeo akciju za treći pogodak koji je postigao Ronaldo.

Basel je u 38. minuti smanjio rezultat preko Derlisa Gonzaleza. U nastavku susreta među strijelce se upisao i Karim Benzema u 79. minuti za konačnih 5-1. Modrić je igrao do 74. minute.

U drugom dvoboju iz skupine Liverpool je na Anfieldu teškom mukom pobijedio Ludogorec 2-1, a sve najzanimljivije se dogodilo u posljednjih deset minuta. Mario Balotelli je doveo 'Redse' u vodstvo u 82. minuti, no gosti su u 90. minuti izjednačili golom Dani Abaloa.

<iframe width="500" height="281" src="//www.youtube.com/embed/FlpVKedAlvE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 

Kada se činilo da će Ludogorec prirediti senzaciju, Borjan je oborio Javia Manquilla u kaznenom prostoru skrivivši kazneni udarac kojeg je realizirao Steven Gerrard.

Europski doprvak Atletico Madrid europski put je započeo u Pireju porazom od Olympiakosa 2-3. Za Atletico je od prve minute zaigrao Mario Mandžukić i već u četvrtoj minuti je skoro napustio teren.

Hrvatskog napadača je laktom po nosio opalio Pajtim Kasami, makedonski Albanac sa švicarskom putovnicom. Mandžukić je krvavog nosa ostalo ležati ne terenu nekoliko minuta, a potom je iznesen na nosilima. Atleticova klupa je poslala Griezmanna na zagrijavanje, no Mandžukić se vratio na teren.

Domaćin je poveo 2-0 golovima Arthura Masuakua (13) i Ibrahima Afellaya (31), no španjolski prvak je u 38. minuti uspio smanjiti rezultat, a strijelac je bio upravo Mandžukić. Cristian Ansaldi je ubacio s lijeve strane, a Mandžukić je sjajnim skokom nadvisio Erica Abidala i udarcem glavom svladao Roberta.

 

Atletico je u nastavku krenuo po izjednačenje, no u 73. minuti je primio treći gol, a strijelac je bio Mitroglu. Tračak nade Španjolcima je pružio Griezmanna smanjivši na 2-3 u 86. minuti, no više od toga nije išlo.

U drugom susretu iz A skupine Juventus je u Torinu teškom mukom pobijedio Malmo 2-0, a oba gola je zabio Carlos Tevez (59, 80).

U susretu skupine C igranom u Kneževini slavio je Monaco 1-0 golom nad Bayerom Joaoa Moutinha u 61. minuti.

U drugom susretu Zenit je u Lisabonu pobijedio Benficu 2-0. Sve je bilo gotovo u prvih 20 minuta. Gosti su poveli u 5. minuti golom Hulka, potom je Benfica ostala s igračem manje nakon što je u 18. minuti isključen Artur, da bi u 22. minuti Witsel drugim golom riješio pitanje pobjednika.

U derbiju večeri Borussia Dortmund je pobijedila Arsenal 2-0. Njemački doprvak je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela kada je Ciro Immobile sjajno povukao loptu sa svoje polovine i pored gostujuće obrane svladao Wojciecha Szczesnyja. Na 2-0 je povisio Aubameyang u 48. minuti.

U drugom susretu iz skupine D Galatasaray i Anderlecht su u Istanbulu odigrali 1-1. Gosti su poveli golom Dennisa Praeta u 52. minuti, a izjednačio je u sudačkoj nadoknadi Burak Yilmaz.

<iframe width="500" height="281" src="//www.youtube.com/embed/FlpVKedAlvE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Kopirati
Drag cursor here to close