Liga prvaka

Real preokrenuo u Bugarskoj, Liverpool izgubio u Baselu

Sport / Nogomet | 01. 10. 2014. u 21:04 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni europski nogometni prvak Real Madrid i doprvak Atletico Madrid ostvarili su pobjede u susretima 2. kola Lige prvaka.

Real je u dvoboju B skupine u Sofiji pobijedio Ludogorec 2-1, dok je Atletico u Madrid slavio protiv Juventusa 1-0.

Ludogorec je šokirao 'Kraljevski klub' stigavši do vodstva već u 6. minuti golom Marcelinha. Real je u 10. minuti mogao izjednačiti, no Cristiano Ronaldo je promašio kazneni udarac. Ipak, 16 minuta kasnije Ronaldo je iz novog kaznenog udarca svladao Vladislava Stojanova. Real je do pobjede stigao golom Karima Benzeme u 77. minuti. Luka Modrić je igrao do 73. minute kada ga je zamijenio Toni Kroos.

U drugom dvoboju iz ove skupine Basel je srušio Liverpool 1-0 golom Marca Strellera u 52. minuti.

Na ljestvici vodi Real sa šest bodova, Liverpool i Basel imaju po tri boda, dok je Ludogorec posljednji bez bodova.

U dvoboju A skupine Atletico Madrid je na Vicente Calderonu pobijedio Juventus 1-0. U slaboj utakmici s vrlo malo prilika presudio je pogodak Arde Turana u 75. minuti na asistenciju Juanfrana. Mario Mandžukić je igrao za Atletico do 84. minute kada ga je zamijenio Mario Suarez.

Nakon što je Olympiakos u prvom kolu pobijedio Atletico Madrid, očekivao se nastavak serije i u Švedskoj. No, Malmo je neočekivano srušio grčkog prvaka 2-0. Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Markus Rosenberg (42, 82).

Na ljestvici sve četiri momčadi imaju po tri boda.

U skupini C Bayer Leverkusen je pobijedio Benficu 3-1. Golove za 'Apotekare' zabili su Stefan Kiessling (25), Son Heung-Min (34) i Hakan Calhanoglu (63-11m), a za goste se među strijelce upisao Salvio (62).

U drugom dvoboju iz C skupine nogometaši Zenita i Monaca su u Sankt Peterburgu odigrali 0-0.

Na ljestvici vode Zenit i Monaco sa po četiri boda, Bayer ima tri boda, a Benfica je posljednja bez bodova.

Arsenal je u dvoboju 2. kola D skupine u Londonu deklasirao Galatasaray 4-1, dok je Borussia Dortmund u Bruxellesu pobijedila Anderlecht 3-0.

Arsenal je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, a u nastavku utakmice još jedan. Strijelci su bili Danny Welbeck (22, 30, 52) i Alexis Sánchez (41). "Topnici" su od 60. minute igrali s igračem manje nakon što je vratar Wojcieceh Szczesny skrivio kazneni udarac i dobio crveni karton. Udarac s bijele točke uspješno je realizirao Burak Yilmaz.

Borussija je do pobjede u Bruxellesu stigla golovima Cire Immobilea (3) i Adriana Ramosa (69, 79).

Na ljestvici vodi Borussia sa šest bodova, Arsenal ima tri, a Anderlecht i Galatasaray po jedan bod.

Kopirati
Drag cursor here to close