Put u Lisabon

Real bliži finalu od aktualnog prvaka

Sport / Nogomet | 23. 04. 2014. u 20:45 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Madridski Real bliži je finalu Lige prvaka u Lisabonu nakon što je u prvoj utakmici polufinala svladao branitelja naslova Bayern s 1:0.

Jedini gol u Madridu postigao je Karim Benzema već u 19. minuti, no do kraja je Real uspio primiriti aktualnog prvaka koji je imao loptu u svom posjedu, ali nije stvorio ozbiljnije šanse.

Ovaj puta Bayernova "tiki-taka" protiv Realovih kontranapada nije dala rezultata. "Kraljevski klub" bio je puno opasniji, imao je puno više velikih prilika. Iako je Bayern većinu utakmice imao incijativu, bila je to prilično jalova igra, sa nekoliko poluprilika, i
tek jednom čistom šansom, kada je u 84. minuti šut Goetzea sa desetak metara obranio Casillas.

Bio je ovo prvi poraz Pepa Guardiole na Bernabeu, a Real je s druge strane nastavio odlične rezultate protiv Nijemaca. Naime, Madriđani su u osmini finala izbacili Schalke, u četvrtfinalu Borussiju, a sada su u prilici eliminirati i Bayern.

Hrvatski reprezentativci na suprotnim stranama, Luka Modrić i Mario Mandžukić, igrali su od prve minute. Za Real je zaigrao oporavljeni Cristiano Ronaldo, a Gareth Bale ušao je s klupe.

Uzvrat je za šest dana u Münchenu.

Kopirati
Drag cursor here to close