Najbolji nogometaš RH

Rakitić: Reprezentaciji sam dužan puno toga

Sport / Nogomet | 08. 10. 2015. u 18:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Govoreći nakon što je dobio nagradu za najboljeg hrvatskog nogometaša u izboru Večernjeg lista, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić priznao je da je ostao puno toga dužan u reprezentaciji te rekao da će već u subotu učiniti sve kako bi vratio povjerenje navijača.

U subotu će ne samo za Rakitića, već i za većinu igrača ove generacije "vatrenih", dvoboj protiv Bugarske biti utakmica istine u kojoj nemaju pravo na kiks. Još jedno posrtanje, navijači bi teško zaboravili, čega je svjestan i veznjak Barcelone.

"Čarli je neki dan jako dobro rekao da je naša želja maksimalna i ako se sad ne skupimo da je bolje da se ostavimo. Treba nam podrška navijača, borit ćemo za one koji su uz nas, da to bude pobjeda i za njih", rekao je Rakitić, koji je osim Večernjakove nagrade nedavno dobio i priznanje uvrštavanjem na širi popis kandidata za Zlatnu loptu, na kojem se od Hrvata našao i ljuti suparnik iz madridskog Reala Luka Modrić.

"Mogu se samo zahvaliti suigračima, jer bez njih ni ja ni Luka ne bi bili tu gdje jesmo. Trebamo i dalje davati sve od sebe na svakoj utakmici i nadam se da nismo posljednji put na tom popisu. Borit ćemo se da se dokažemo i u reprezentaciji. Ja prvi znam da sam dužan puno toga.

Na tome ću raditi već od ove subote, da vratim tu vjeru navijača, ne samo u mene nego u cijelu reprezentaciju", naglasio je Rakitić, koji će u subotu prvi put istrčati na travnjak pod vodstvom novog izbornika Ante Čačića za kojeg je ustvrdio da nije imao dovoljno vremena za unošenje velikih promjena.

"Najvažnije je da vjerujemo u sebe i prihvatimo ideje novog izbornika. No, suvišno je pričati o svemu. Mi na travnjaku moramo biti pravi. Imamo kvalitetnu reprezentaciju, ali sve priče moramo ostaviti sa strane i to dokazati u ove dvije utakmice", rekao je Rakitić.

Dijeliti svlačionicu s Messijem, Neymarom, Suarezom i ostalim Barceloninim zvijezdama, za Rakitića je danas nešto sasvim normalno, ali i nešto što ga ispunjava ponosom.

"To je još jedan znak da sve što sam radio dosad je bilo pozitivno. Jako sam ponosan na sebe, ali to mi daje još više snage i volje da se potvrdim, nastavim kako sam počeo te da to iz godine u godinu bude još bolje."

Barcelona je u prošloj sezoni osvojila trostruku krunu, novu je započela osvajanjem europskog Superkupa, a trofejni niz je prekinut tek u španjolskom Superkupu.

"Svaka titula ima posebno mjesto. Osvojiti Ligu prvaka je nešto posebno, što se vidjelo i po reakciji kluba. Jako sam ponosan što sam mogao zabiti prvi pogodak i tako pomoći momčadi", rekao je strijelac vodećeg pogotka u berlinskom finalu Lige prvaka, u kojem je Barcelona prije četiri mjeseca svladala Juventus s 3-1.

"Kad sam tek došao u Barcelonu, nisam želio očekivati previše, pogotovo nakon jedne teške godine za klub, bez titule. Svi smo jako ponosni, sretni. Bila je teška i duga godina, završiti je na taj način je nešto najljepše i daje ti dodatni motiv da to pokušamo prvi put u povijesti ponoviti", dodao je Rakitić.

Kopirati
Drag cursor here to close