Velike riječi

Rahimić: Velež će za par godina imati najbolju ekipu u BiH

Sport / Nogomet | 27. 09. 2016. u 22:24 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povratak Ibre Rahimića u Velež mnogi su doživjeli samo kao dobru reklamu za obje stranke, no dojučerašnji trener Mladosti ima velike planove s Rođenima.

S Veležom želi raditi na duge staze, no povratak se nije trebao dogoditi baš sada...

“Za ovu sezonu plan je bio samo da se klub izvuče iz dugova, da se stabilizira, pa da sljedeće godine krenemo po Premijer ligu. Međutim rezultati su takvi da je došao u pitanje ostanak u Prvoj ligi FBiH, tako da smo morali reagirati i sve ubrzati”, pojasnio je u razgovoru za Dnevni list svoj pomalo neočekivani povratak u Velež.

Iza sebe je ostavio stabilnu Mladost, koja je do 10. kola i gostovanja prvaku Zrinjskom bila jedina neporažena momčad Premijer lige, ali on si je prioritete drukčije postavio.

“Takav je nogomet, otišao sam s klupe uspješne momčadi, ali ja sam iz Mostara i nisam mogao gledati kako Velež propada. Garantiram da će Velež za par godina biti jedna od najboljih ekipa u BiH, ako ne i najbolja.”

“Imamo kvalitetu, novac, neke stvarno jake sponzore koji će doći, napravili smo izvrstan pomoćni teren, za par godina će klub imati prelijepu arenu… Želim vratiti Veležovu tradiciju, odnosno praviti igrače kroz našu omladinsku školu. U Mostaru nikad nije nedostajalo talentirane djece. Imamo sve preduvjete da izdignemo klub u sami vrh”, poručio je nekadašnji igrač, sada stari/novi trener Veleža.

Prvi problem s kojim će se suočiti - kako podići ekipu sa začelja Prve lige FBiH.

“Ako uvjerite igrače da imaju kvalitetu i radite dobro s njima, onda će oni početi provoditi na terenu ono što smo zamislili.”

“Imam određeno iskustvo koje će pomoći ekipi, znam što u ovom trenutku treba napraviti. Na polusezoni ćemo onda napraviti analizu, vidjeti tko nam treba kako bi dalje gradili tim”, zaključio je Rahimić koji bi se na klupi Veleža mogao naći već od sljedećeg kola i gostovanja Novog Travnika u Mostaru.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close