Rođeni bez pobjede

Radnički preokrenuo Velež, Travnik pao u Čapljini

Sport / Nogomet | 27. 08. 2016. u 16:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnički je danas u Vrapčićima nakon preokreta svladao Velež i došao do svoje prve pobjede u ovoj sezoni.

Rođeni su, s druge strane, nakon četiri kola u Prvoj ligi Federacije BiH i dalje bez pobjede, a sa samo dva boda nalaze se na samom dnu.

Utakmica je počela odlično po Velež, koji je već u 2. minuti preko Papaza stigao do vodstva od 1:0. Ostatak prvog poluvremena je pripao gostima iz Lukavca, koji su do odlaska na odmor uspjeli preokrenuti rezultat.

Prvo je u 35. minuti Nukić sa velike udaljenosti savladao Volodera za 1:1, da bi isti igrač u 41. minuti još jednom pogodio za potpuni preokret.

U drugom poluvremenu Velež je krenuo po izjednačenje, ali promjena nije bilo. Ostalo je do kraja 2:1 za Radnički, a najveću priliku za domaće imao je Jazvin u sudačkoj nadoknadi kada je pogodio vratnicu.

Čapljina je u ovom kolu došla do prve pobjede. Na svom stadionu Čapljinci su s 3:1 porazili dojučerašnjeg premijerligaša Travnik. Salko Jazvin postigao je dva gola za domaće, a jedan je djelo Petra Raguža. 

Kod gostiju je pogodio Sabit Alispahić.

Poraz je doživio GOŠK izgubivši s 2:3 u Sarajevu kod novog prvoligaša Bosne Seme, a stopostotna je i dalje Bosna iz Visokog koja je s 2:0 porazila Zvijezdu iz Gradačca.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close