liga prvaka

PSG s Ibrom po čudo, Guardiola optimist u prolaz Bayerna

Sport / Nogomet | 21. 04. 2015. u 09:38 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva dva uzvratna susreta četvrtfinala nogometne Lige prvaka bit će odigrana večeras, a sastaju se Barcelona - Paris Saint Germain i Bayern München - Porto.

Barcelona je u prvom susretu u Parizu slavila s 3:1 i došla na korak do plasmana u polufinale. Za razliku od prvog meča, PSG će biti jači za najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića. No, trener Barcelone Luis Enrique smatra da to neće donijeti promjenu u igri francuskog prvaka.

- Ibrahimović se vraća, ali to neće promijeniti stvari jer će PSG igrati na isti način. Ibra i Verratti su veoma važni igrači za njih i sigurno da će donijeti veću kvalitetu - kazao je Enrique i dodao da razmišlja samo o pobjedi.

- Pobjeda je mnogo bolja od remija. Moramo se potruditi kao što smo to uradili u Parizu. Ne zadovoljavam se remijem jer samo mislim o pobjedi - dodao je trener Barcelone.

Laurent Blanc, trener PSG-a, svjestan je da njegovu ekipu čeka težak zadatak i da imaju minimalne šanse za dalji plasman.

- Naš problem je što moramo postići golove, mada vjerujem da ćemo imati prilika. Male su nam šanse za prolaz, praktično je nemoguće ne primiti pogodak protiv Barcelone - kazao je Blanc.

- Nemamo što izgubiti a Ibra voli takve utakmice. Trenirao je svaki dan i u dobroj je formi iako nije igrao. Odmorio se što je dobro za naredne utakmice. Znamo da ne dolazimo na ekskurziju, znamo da će Barcelona također željeti pobjedu. Ako analiziramo dosadašnje susret PSG-a i Barcelone možemo vidjeti da je Barca uvijek imala veći posjed lopte. Neće me iznenaditi ako bude tako i sada. Volio bih to promijeniti ali Barcelona je jedan od najvećih timova na svijetu - dodao je.

Težak posao očekuje i Bayern, koji će u Münchenu protiv Porta pokušati da nadoknadi zaostatak od dva gola (1:3) iz prvog susreta u Portugalu.

Trener Bayerna Josep Guardiola navodi da će njegov sastav morati igrati mnogo rizičnije, ali da je optimist.

- Nakon poraza od 3:1 neće biti lako, ali sam optimist da ćemo proći u polufinale - kazao je Guardiola.

Njegov kolega na klupi Porta Julen Lopetegui navodi da će biti određenih promjena u odnosu na prvi meč, ali da će sistem igre ostati isti.

- Mi smo momčad koja ne sprema iznenađenja - kada imamo loptu želimo napadati, a kada nemamo loptu vraćamo se u obranu. Ne želim trošiti vrijeme i energiju razmišljajući što će Bayern uraditi. Moramo se fokusirati na našu igru - kazao je.

Preostala dva susreta igraju se u srijedu, a sastaju se Monaco - Juventus (prvi susret 0:1) i Real Madrid - Atletico Madrid (0:0)

Kopirati
Drag cursor here to close