najvrjedniji na svijetu

Prvotimci Reala vrjedniji od svih: Ukupno 783,3 milijuna eura

Sport / Flash | 28. 06. 2017. u 20:12 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se Real Madrid u ovoj sezoni vratio svojoj misiji redovitog osvajanja vrijednih titula, kruna svega je i povratak na tron najvrjednijih timova svijeta.

Nakon osvajanja dvostruke krune (Lige prvaka i La Lige), vrijednost tima kraljevskog kluba narasla je na impozantnih 783,3 milijuna eura, piše Marca.

Radi se o akumuliranim vrijednostima pojedinih igrača prema Transfermarktu, a nijedan drugi klub im trenutačno po tim kriterijima ne može konkurirati.

Sportski portal Marca napominje kako treba imati na umu da je Real u minuloj sezoni, pored naslova prvaka Europe i Španjolske, osvojio i europski Super kup, te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tri najvrjednija igrača kluba procijenjena su na 240 milijuna eura, što je 30,6 posto od ukupne vrijednosti tima.

Cristiano Ronaldo procijenjen je na 100 milijuna eura, nakon njega slijedi Gareth Bale, vrijedan 80 milijuna eura i Karim Benzema, koji ima vrijednost od 60 milijuna eura.

Što se tiče utjecaja prelaska skupih igrača na ukupnu vrijednost tima, jedino se prije početka sezone 2016/17 u Real iz Juventusa vratio Alvaro Morata za iznos od 30 milijuna eura.

Može se kazati da je otkup Morate Real platio zaradom od prodaje Jese Rodrigueza, Denisa Cherysheva, Omar Mascarella i Alvara Medrana, koji su svojim odlaskom u druge sredine kraljevskom klubu donijeli 34,5 milijuna eura.

Niti jedan drugi klub nije blizu u usporedbi s Realovom vrijednosti, jer im je najbliža Barcelona, ??čija procijenjena vrijednost iznosi oko 50 milijuna eura manje od njihovih glavnih suparnika, odnosno tim Barcelone procijenjen je na 733 milijuna eura.

Na trećem mjestu po vrijednosti tima je njemački Bayern sa 566.1 milijun eura, što je znatno manje od vrijednosti momčadi Zinedinea Zidanea.


Četvrtu i petu poziciju zauzimaju Manchester City i još jedan španjolski klub, naime Atletico Madrid, čiji prvotimci zajedno vrijede 502,5 milijuna eura.

Nakon njih su Manchester United, Paris Saint-Germain i ovogodišnji finalist Lige prvaka, talijanski šampion Juventus.

Nije samo pojedinačna cijena Realovih igrača ono što ih zajednički čini najvrjednijim timom na svijetu, nego se radi i o njihovom utjecaju i nogometnim vještinama.

Prema britanskom časopisu World Soccer, od 500 najutjecajnijih igrača u današnjem nogometu, 19 ih igra za Los Blancose.

Naime, to su Keylor Navas, Dani Carvajal, Sergio Ramos, Raphael Varane, Pepe, Nacho, Marcelo, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrić, Isco, Marco Asensio, Mateo Kovačić, James Rodriguez, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Alvaro Morata i Jesus Vallejo.

Kopirati
Drag cursor here to close