dronovi dolaze

Prvi trening uz pomoć drona u Bundesligi

Sport / Flash | 29. 09. 2016. u 08:58 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zujanje jednog drona neposredno iznad glava podsjeća na prolazak roja pčela u blizini. Prije nekoliko godina jedan takav zvuk bio bi signal za uzbunu, ali sada je jedan ovakav 'vrtolet' postao koristan asistent u mnogim oblastima posla i svakodnevnog života.

Jučer je zabilježen prvi trening u njemačkoj Bundesligi uz pomoć drona!

Mlađani trener Hoffenheima Julian Nagelsmann (29) pozvao je jednog svog prijatelja koji se dobro razumije u dronove da snimi treninig, te da im kasnije približi sve opcije za naknadnu analizu snimljenoga materijala.

"Dobili smo jako dobre savjete kako primijeniti sve inovativne mogućnosti koje nam se na ovaj način pružaju. Ovo će nam olakšati analizu i unapređenje treninga", izjavio je trener Hoffenheima.

Voditelj sektora analize igre Hoffenheima, Benjamin Glück upravlja dronom

Model drona koji su koristili, košta između 1.200 i 1.500 eura, a prilikom kasnije analize snimljenog materijala, osigurava potpuno novu perspektivu u odnosu na dosadašnje klasično snimanje kamerama.

Između ostaloga, puno je bolja mogućnost analize rasporeda igrača u prostoru, njihove putanje za vrijeme kretanja, jer je pogled odozgo znatno realističniji.

Za vrijeme ovog testa, dron se nalazio na otprilike 60 metara visine, pri čemu se pazilo na sve sigurnosne propise kako ne bi bili ugroženi igrači ili gledatelji.

Kopirati
Drag cursor here to close