Adnan Gosto

Prvak u bodybuildingu za Bljesak.info o počecima, motivima i kulturi izgradnje tijela

Lifestyle / Zdravlje | 04. 04. 2013. u 12:53 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto više od tjedan dana ostalo je do državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u bodybuildingu koje će se održati u Sanskom Mostu. Na prvenstvu će nastupiti dva Mostarca i to dva aktualna prvaka.

Leo Zovko i Adnan Gosto prvaci su postali prošle godine, a trenutno su u završnoj fazi priprema za ovo natjecanje. I dok je Zovko otišao raditi kod svog trenera Saše Draškovića, Gosto završno “poliranje” obavlja u Mostaru.

Oni koji žele ozbiljnije raditi na svom tijelu uz stručnu pomoć prvaka u bodybuildingu mogu se Adnanu Gosti javiti na mail ili putem njegove Facebook stranice.

26-godišnji Mostarac prošle godine “pomeo” je konkurenciju i to u svom debitantskom nastupu, osvojivši zlata u svojoj i u apsolutnoj kategoriji.

Adnan Gosto jedinstvena je pojava u ovom zahtjevnom sportu, jer sve što je postigao učinio je to sam, bez pomoći osobnih trenera, nutricionista, liječnika i čitavog tima stručnjaka kakav prati ostale vrhunske natjecatelje.

Gosto je u ozbiljniji bodybuilding ušao tek kada je temeljito prostudirao literaturu o samom sportu, ali i prehrani i funkcioniranju ljudskog tijela. Ogromno znanje koje je prikupio pripremajući se materijalizirao je postavši apsolutni prvak u bodybuildingu, a sada ga prenosi i na druge.

Naime, Adnan Gosto radi kao osobni trener, a od toga financira svoje nastupe na natjecanjima i pripreme koje nisu nimalo jeftine.

Iako je vrhunac njegove sezone u bodybuildingu, aktualni prvak odvojio je vrijeme za posjetitelje portala Bljesak.info, te govorio o svojim počecima, motivima, ambicijama i o tome da bodybuilding nije samo “puko dizanje tegova satima u teretani”.

Kopirati
Drag cursor here to close