Suđenje se popravlja, ali

Prvak nekoliko puta oštećen u prva četiri kola

Sport / Nogomet | 12. 08. 2016. u 16:17 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suđenje se u Premijer ligi BiH znatno popravilo u odnosu na neka mračna vremena kada je pobjeda na strani bila imaginaran pojam, no propusti se, jasno, događaju i danas.

Treba se sjetiti samo posuškog pomoćnika Ljube Miličevića koji je u ogledu 2. kola između Olimpica i Željezničara mahao kao da ga je napao roj komaraca, zbog čega je suspendiran do kraja jeseni, no nije jedini.

Greške se i dalje događaju, što je prva četiri kola najlakše bilo primijetiti na slučaju prvaka Zrinjskog.

Službeno se Mostarci nisu oglasili, no sporne situacije su zabilježene.

Plemići tako u 1. kolu nisu dobili očit jedanaesterac protiv Radnika nakon što je u 24. minuti unutra srušen Jasmin Mešanović, a Matija Katanec je u tom duelu u 75. minuti isključen nakon dva žuta kartona od kojih je drugi olako dodijeljen.

Uslijedio je duel na Koševu, gdje je nasrtaj Mersudina Ahmetovića na Slobodana Jakovljevića u kaznenom prostoru domaćih (36. minuta) okarakteriziran kao sudar glavama, a ni gostovanje na Pecari nije prošlo bez repova.

Sudac Ilija Živković iz Orašja širokobriješkom je stoperu Slavku Brekalu oprostio nakon što je ovaj u 73. minuti očito povukao Mešanovića – za manje oštar prekršaj Katanec je protiv Radnika pocrvenio.

I za kraj, šest sudaca nije vidjelo očito povlačenje Slavka Bralića kojim je Daniel Graovac u 90. minuti nakon kornera spriječen da dođe do lopte i vrlo izgledne prilike.

Pa ipak, da u slučaju Zrinjskog ne griješe samo domaći suci, dokazano je u 2. pretkolu Lige prvaka, kada je nekoliko očito pogrešnih odluka otišlo na mlin Legije.

U prvoj utakmici u Mostaru suci nisu vidjeli očit penal za Plemiće u 90. minuti, a u uzvratu je kazneni udarac za Legiju bio u najmanju ruku diskutabilan. 

Kopirati
Drag cursor here to close