bijele marame

Prosvjed bijelim rupčićima planiran za uzvrat protiv Barce na Bernabeu

Sport / Nogomet | 15. 08. 2017. u 11:49 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su igrači i vodstvo Real Madrida bili strahovito iritirani ponašanjem glavnog suca prve od dvije utakmice za trofej Supercopa de Espana, smatrajući kako nije bio na potrebnoj razini za ovakve mečeve, gledatelji za uzvratnu utakmicu na Santiago Bernabeu planiraju performans s bijelim rupčićima, u znak prosvjeda sudačkoj organizaciji.

Već na Camp Nou navijači kraljevskog kluba uzvikivali su i u znak prosvjeda mahali bijelim tkaninama i papirima, smatrajući kako ovo nije prvi put da njihov tim bude oštećen u susretima s Barcelonom.

Na Bernabeu će navijači Reala u 7. minuti (broj na Ronaldovome dresu) podignuti bijele maramice u zrak, kako bi suca te utakmice Jose Mariju Sancheza Martineza podsjetili što je njegov kolega de Burgos učinio Cristianu Ronaldu na Camp Nou.

Nema naikakvih dvojbi da će sudac Martinez biti pod velikim pritiskom u uzvratnoj utakmici.

Podsjećamo kako je sudac Ricardo de Burgos Bengoetxea na Camp Nou prvo svirao ''nategnuti'' jedanaesterac za Barcu, a u slučaju Ronalda, Kojega je u šesnaestercu oborio Umtiti, svirao je simuliranje i dodijelio mu drugi žuti karton. Nakon toga je Ronaldo odgurnuo de Burgosa, za što mu je sada izrečena jedinstvena kazna zabrane igranja pet utakmica.

Pravo je čudo da na utakmici u Barceloni nije isključen još neki od Realovih igrača s kratkim fitiljem, jer se vidjelo koliko su iznervirani pacerskim suđenjem de Burgosa. No, Ramos, Carvajal i Casemiro ovoga puta uspjeli su se sačuvati i "tarjeta roja" zapala je samo Ronalda.

Zanimljivo je da su navijači Reala olako zaboravili naklonost suca Ricarda de Burgosa Bengoetxea na utakmici kraljevskog kluba protiv Valencije u prošlom prvenstvu (poraz 1:2 Mestalli).

'Šišmiši' su tada slavili pa im ti propusti suca de Burgosa nisu izravno utjecali na rezultat, ali tako bi bilo i da jesu.

Tada je de Burgos prvo ignorirao čist penal Varanea na Simoneu Zazi, a nešto kasnije i prekršaj Ramosa na Muniru. Doduše, sudac je na toj utakmici oprostio i izravni crveni karton Mangali nakon jednog divljačkog starta.

Dakle, sudac je uvijek dobar ako pravi greške na račun protivnika...

Kopirati
Drag cursor here to close