NS BiH

Proširuje se Premijer liga za juniore i pokreće za pionire

Sport / Nogomet | 20. 04. 2017. u 17:20 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer liga BiH za juniore će se od sezone 2017./2018. igrati u novom formatu. Juniorska Premijer liga će od sljedeće sezone brojati 14, umjesto dosadašnjih 12 klubova.

Bitna je promjena što više neće biti ovisna o Premijer ligi BiH za seniore, što je do sada bio slučaj.

Tako će dva posljednjeplasirana kluba juniorske Premijer lige BiH ispasti iz lige, a njihovo mjesto će zauzeti prvaci entitetskih juniorskih liga (FBiH i RS). U prvoj sezoni juniorske Premijer lige će igrati 14 klubova i to 12 klubova koji igraju Premijer ligu za seniore plus juniorski prvaci FBiH i RS.

Premijer liga za juniore će postati u potpunosti neovisno natjecanje od seniorske, pa će tako imati svoj kalendar natjecanja.

Navedene promjene službeno mora usvojiti Skupština Nogometnog saveza BiH, što bi trebala biti samo formalnost.

Također, na današnjoj redovnoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH  jednoglasno je usvojen prijedlog Sektora za sport o formiranju jedinstvene Premijer lige za pionire (U-15), koja se do sada nije igrala.

Spomenute natjecanje počet će sljedeće sezone i brojat će 12 klubova. Premijer ligu BiH za pionire činit će klubovi koji budu igrali u Premijer ligi za seniore i njihov raspored će pratiti seniorski, a jedina razlika je to da nakon 22 odigrana kola neće doći do formiranja Lige za prvaka i Lige za ostanak već se Premijer liga za pionire igrati u trokružnom formatu.

I ovaj prijedlog formalno treba usvojiti Skupština NS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close