Malo im ulaznica

Pritisak pred sarajevski derbi, ''Horde zla'' će bojkotirati susret

Sport / Nogomet | 14. 04. 2017. u 15:48 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Željezničara i Sarajeva u subotu će na stadionu Grbavica odigrati 110. gradski derbi. Obje momčadi se nalaze u aktivnoj borbi za titulu, Željezničar je prvi s 51, a Sarajevo treće sa 48 bodova, što daje dodatni značaj ovom susretu.

Sarajevo je u petak na Koševu obavilo trening uz podršku velikog broja navijača, koji su zbog malog broja ulaznica za gostujuće navijače na stadionu Grbavica odlučili bojkotirati derbi.

Trener ''Bordo'' momčadi Mehmed Janjoš smatra da je Željezničar trebao učiniti dodatni napor da osigura veći broj ulaznica za navijače Sarajeva, ali da u svakom slučaju očekuje dobru i otvorenu utakmicu u kojoj će svi igači imati motiv više.

''Obje momčadi su nadomak ispunjenju ovosezonskog cilja, a to je izlazak u Europu. Međutim, na derbiju su motivi veliki, osjeti se pritisak, ali mislim da će obje momčadi igrati otvoreno i pružiti dobar nogomet. Ne razmišljamo o remiju, želimo pobijediti. Željezničar je možda u blagoj prednosti zbog domaćeg terena i navijača, ali u derbijima nikada nema favorita'', izjavio je Janjoš.

Dodao je da njegova momčad želi pokazati da je zasluženo u vrhu ljestvice, ali da atmosfera u stožeru njegove momčadi nije na najvišoj mogućoj razini jer je Sarajevo propustilo ostvariti pobjedu u nekoliko bitnih utakmica.

Vratar Sarajeva Bojan Pavlović očekuje težak susret, te naglašava da im odgovara samo pobjeda zbog bodovnog zaostatka.

''Mislim da derbi neće odlučiti prvaka, ali ako želimo biti prvaci moramo dobiti Želju na Grbavici. Nedostajat će nam naši navijači, to će dosta pokvariti atmosferu derbija, ali očekujem našu dobru igru i pobjedu. Motiva na ovakvim utakmicama ne nedostaje, razmišljamo samo o tri boda'', istaknuo je Pavlović.

Vratar Sarajeva dodaje da je pritisak sigurno veći na igračima Željezničara jer su u boljoj poziciji i imaju mnogo više za izgubiti.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close