HT Mostar

Primorac s europskim boksačkim prvakom Damirom Beljom

Sport / Ostali sportovi | 07. 12. 2015. u 14:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Uprave HT-a Mostar Vilim Primorac primio je u svome uredu bh. boksača Damira Belju koji je, podsjetimo, 16. listopada u dvorani Pecara u Širokom Brijegu, na najvećem boksačkom spektaklu ikad održanom u Hercegovini, obranio naslov europskoga prvaka u kruzer kategoriji po WBO verziji, odmjerivši snage u ringu s njemačkim boksačem podrijetlom iz Afganistana Mohammadom Rasoullijem.

Predsjednik Primorac čestitao je Belji na tome iznimnom uspjehu, naglasivši kako mu je posebno drago što je HT Eronet prepoznao vrijednost jednoga takvog sportskog događaja te ga sponzorski i podržao.

„Raduje činjenica da na ovim našim prostorima postoje takvi talentirani i uspješni mladi ljudi – sportaši, umjetnici i svi ostali, koji ime svoga rodnog kraja, zajedno sa svojim uspjesima, s ponosom pronose diljem svijeta. Jedan od njih je, svakako, i Damir Beljo, sportaš koji se vinuo do samih sportskih visina i koji zaslužuje naše potpuno poštovanje i pozornost sportske i ine javnosti“, kazao je Primorac.

Prenijevši dojmove s boksačkog spektakla u Širokom Brijegu koji je okrunjen krunom europskog prvaka, Beljo je Primorca upoznao i sa svojim nedavnim boravkom u Orlandu, na Floridi, gdje je boravio na WBO boksačkoj konvenciji. Na Floridu je, kako je kazao, pozvan kao jedan od kandidata za izazivačko mjesto trenutnom svjetskom prvaku Poljaku Krzysztofu Glowackom.

„Bila mi je iznimna čast naći se među tim velikim imenima u svijetu boksa, a mene su izdvojili i prozvali čak dva puta. Od toliko boksačkih imena, predsjednik WBO-a za Europu Istvan Kovacs mene je posebno istaknuo i rekao da sam veliki potencijal te jedan od najozbiljnijih kandidata za svjetsku titulu. Čast mi je što sam bio ondje i što me Bog tako blagoslovio. Došao sam na korak do Las Vegasa i svjetskog naslova“, kazao je Beljo.

Primorac je Belji zaželio mnogo sreće i uspjeha u daljnjoj karijeri te istaknuo kako se nada da će nas Damir uskoro sve obradovati i naslovom svjetskog prvaka, naglasivši kako je HT Eronet i dalje spreman podržati njegove borbe i njegov put ka novim naslovima.

Kopirati
Drag cursor here to close