LFP

Primera: Messi proglašen najboljim, Ronaldu utješna nagrada

Sport / Nogomet | 01. 12. 2015. u 07:28

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Barcelone i Real Madrida odnijeli su u ponedjeljak navečer gotovo sve nagrade sa svečane dodjele priznanja najboljim pojedincima u prošloj sezoni, a Lionel Messi vratio se kući s naslovima najboljeg nogometaša i napadača u Španjolskoj.

Udruga španjolskih profesionalnih klubova (LFP) sedmi put zaredom izabrala je najbolje, a ove godine među kandidatima nije bilo hrvatskih nogometaša.

Igrači katalonskog kluba odnijeli su još jednu pobjedu nad rivalom iz Madrida, ovaj put na podiju dvorane Fórum u Barceloni, piše Hina.

Messi je dobio dva priznanja – za najboljeg igrača i napadača, Claudio Bravo za najboljeg vratara, dok je Neymaru pripala titula najboljeg američkog nogometaša u Španjolskoj.

Trener Luis Enrique, pod čijim je vodstvom Barcelona došla do naslova europskog prvaka, te osvojila španjolsko prvenstvo i kup, dobio je kipić za najboljeg trenera u sezoni 2014./2015.

Kapetan Reala Sergio Ramos proglašen je najboljim braničem drugu godinu zaredom, a njegov suigrač Kolumbijac James Rodríguez najboljim veznim igračem u prošloj sezoni.

Nagrade su dodijeljene nakon što su glasovala po tri kapetana iz 42 kluba prve i druge španjolske lige, koji čine LFP.

Utješna nagrada, dodijeljena na temelju glasova publike preko društvenih mreža, pripala je napadaču Reala Cristianu Ronaldu, koji je s Messijem i Urugvajcem Luisom Suárezom iz Barcelone bio u užem izboru za napadača sezone, no trofej je odnio Argentinac.

Ronaldo, sezonu ranije najbolji u Španjolskoj, nije se niti pojavio u dvorani Fórum, a priznanje publike preuzeo je u njegovo ime Ramos. Na svečanost koja je trajala od 22 sata do 23.30 sati, kojoj su uz ljude iz španjolskog nogometa prisustvovali i glumci i osobe iz drugih sportova, nije došao niti Luis Enrique.

Prošle su godine nagrade dodijeljene u Madridu, a Hrvatska je imala dvojicu laureata. Luka Modrić bio je proglašen najboljim veznim igračem, dok je Ivan Rakitić za nastupe u Sevilli ponio nagradu za "fair play", te je bio u užem izboru za najboljeg ofenzivnog veznog igrača.

Najbolji u Španjolskoj u sezoni 2014./2015.:

Vratar: Claudio Bravo (Barcelona)
Branič: Sergio Ramos (Real Madrid)
Vezni igrač: James Rodríguez (Real Madrid)
Napadač: Lionel Messi (Barcelona)
Trener: Luis Enrique (Barcelona)
Najbolji igrač: Lionel Messi (Barcelona)
Najbolji američki igrač: Neymar (Barcelona)
Najbolji afrički igrač: Feghouli (Valencia)
Igrač prema izboru publike: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

2. liga:
Branič: Bernardo (Sporting)
Vezni igrač: Óscar (Valladolid)
Vratar: Cuellar (Sporting)
Trener: Pablo Machín (Girona)
Napadač: Rubén Castro (Betis)

Kopirati
Drag cursor here to close